Timo Bult Timo Bult
07/10/2021 11:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2021 11:11

Stellar (XLM) prijs stijgt na aankondiging samenwerking met overboekingsbedrijf MoneyGram

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stellar (XLM) prijs stijgt na aankondiging samenwerking met overboekingsbedrijf MoneyGram

Een van de grootste overboekingsbedrijven, MoneyGram, gaat de samenwerking aan met Stellar (XLM)! Het bedrijf gaat het netwerk van de cryptocurrency gebruiken om internationale betalingen sneller en goedkoper af te wikkelen. Dat maken MoneyGram en Stellar Development Foundation bekend in een aankondiging.

MoneyGram wil internationale betalingen gaan af wikkelen met behulp van de USDC stablecoin van Circle. Deze transacties worden via het Stellar-netwerk verzonden en vervolgens in de lokale valuta van de ontvanger afgewikkeld. Dankzij Stellar’s technologie zullen deze transacties veel goedkoper en sneller zijn. Traditioneel komen er verschillende banken kijken bij een internationale overboeking.

De CEO van MoneyGram, Alex Holmes, ziet dat cryptocurrencies steeds meer aanwezig zijn maar dat zijn bedrijf vooral geïnteresseerd is in de potentie van stablecoins:

“Nu crypto en digitale valuta’s steeds belangrijker worden, zijn we vooral optimistisch over het potentieel van stablecoins als een methode om grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen,”

De prijs van stellar reageerde positief op het nieuws. In enkele uren tijd steeg XLM met meer dan 15% in waarde. Dit terwijl de meeste altcoins op het moment van schrijven nog achterblijven.

MoneyGram had overigens al eens eerder een dergelijke samenwerking met Ripple (XRP). Die samenwerking staakte het echter toen duidelijk werd dat Ripple werd aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). MoneyGram kwam door deze rechtszaak zelf ook in de problemen nadat zijn eigen investeerders het bedrijf aanklaagd omtrent dezelfde kwestie.

De samenwerking tussen MoneyGram en de Stellar Development Foundation kan misschien als pijnlijk worden ervaren bij Ripple op het kantoor. Stellar werd namelijk in 2014 opgericht door een van de oprichters van Ripple. Stellar heeft een vergelijkbare use-case als Ripple, maar richt zich vooral om kleine transacties voor consumenten in plaats van grote financiële instellingen. Meer lezen over Stellar kan op deze pagina!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie