Timo Bult Timo Bult
07/06/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2021 06:04

Stoot deze altcoin Ethereum (ETH) van de troon?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Stoot deze altcoin Ethereum (ETH) van de troon

Solana (SOL) kwam de afgelopen tijd vaker positief in het nieuws. Dat is niet zo gek, het ecosysteem groeit namelijk hard. Het team achter het project lijkt nu weer een nieuwe grote investering binnen te gaan slepen voor de verdere ontwikkeling van het netwerk. Naar verluidt kan het project namelijk tussen de $300 miljoen en $450 miljoen op gaan halen. Dat blijkt uit berichtgeving van Decrypt.

Solana is een crypto-project dat gecategoriseerd kan worden als een ‘Ethereum killer.’ Door een nieuw soort consensusmechanisme, Proof of History genaamd, hoopt het project vele malen schaalbaarder te kunnen zijn dan Ethereum. Dat netwerk heeft het vooral zwaar in drukke tijden met opstoppingen en hoge transactiekosten tot gevolg.

Dat Solana een kans heeft om Ethereum van de troon te stoten blijkt onder andere uit de cijfers die het team heeft gepubliceerd. Solana zou namelijk 50.000 transacties per seconde kunnen verwerken met zijn nieuwe consensus mechanisme. Ethereum blijft op dit moment steken op ongeveer 15 transacties per seconde.

Een bekende applicatie die al op Solana draait is Serum. Dit is de gedecentraliseerde exchange van FTX. Die exchange bereikte vorige maar een record handelsvolume van $1,6 miljard.

SOL, de native crypto van het netwerk, begon het jaar met een waarde van ongeveer $1,50. Door de successen is de waarde van de crypto inmiddels met 2.700% in waarde gegroeid. De all-time high (ATH) ligt nog een stukje hoger op $58,30.

Onlangs kwam Solana ook al in het nieuws. Het project is namelijk ook een samenwerking aangegaan in Zuid-Korea. Met een fonds van $20 miljoen zal het project gaan investeren in lokale projecten om de adoptie van Solana in Zuid-Korea te stimuleren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie