Timo Bult Timo Bult
03/12/2020 10:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 10:12

Tegenslag voor crypto? "Geen stablecoins zonder bankenvergunning in de VS"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tegenslag voor crypto?

Stablecoins zouden niet uitgegeven mogen worden door bedrijven die geen bankvergunning hebben in de Verenigde Staten. Dat stellen drie Democraten in een nieuw wetsvoorstel waarin zij zich richten op bedrijven die de digitale versie van de dollar uitgeven. Mocht dit voorstel worden goedgekeurd dan zou dit “een enorme stap achteruit zijn.”
Stablecoins, cryptocurrencies waarvan de waarde aan een fiatvaluta als de euro of Amerikaanse dollar is gelinkt, zijn een zeer belangrijke “fiat on-ramp” voor cryptocurrencies. Dit houdt in dat ze veelvuldig worden gebruikt als “invoegstrook” voor het kopen van cryptocurrency aangezien ze dit proces gemakkelijk maken. Echter zouden deze stablecoins niet zomaar uitgegeven mogen worden, vinden Tlaib, Stephen Lynch en Jesús García. Hiervoor moeten bedrijven als Tether en Facebook federale goedkeuring krijgen.
In een verklaring stelt Tlaib dat de wet “consumenten beschermt tegen de risico’s van opkomende digitale betaalinstrumenten, zoals de Libra van Facebook en andere Stablecoins die momenteel op de markt worden aangeboden, door hun uitgifte en aanverwante commerciële activiteiten te reguleren.” Regulering van de crypto-sector is echter altijd een gevoelig onderwerp geweest en ook dit nieuws wordt vooral met ongenoegen ontvangen.

Te strenge regulering remt innovatie

Te strenge regulering kan namelijk de innovatie van de sector en blockchain-technologie remmen. Daarbij moet wel gezegd worden dat te weinig regulatie ook weer niet goed is, dit zou bijvoorbeeld criminelen vrijbaan geven om geld wit te wassen of andere dergelijke praktijken uit te voeren. Jeremy Allaire van stablecoin-bedrijf Circle is niet blij met het wetsvoorstel. Zijn bedrijf kwam gisteren nog in het nieuws door de samenwerking met Visa. Allaire zei over de nieuwe wet:

“De STABLE Act zou een enorme stap achteruit betekenen voor digitale valuta-innovatie in de Verenigde Staten, waardoor de versnellende vooruitgang van zowel de blockchain- als de fintech-industrie wordt beperkt.”

Hij voegt hieraan toe dat regelgevers de industrie enkel zouden moeten omarmen en erin moeten investeren om de innovatie te stimuleren. “Crypto-, fintech- en blockchain-bedrijven in de enorme regeldruk van de Federal Reserve en FDIC-regelgeving en -toezicht dwingen, is in strijd met de doelstellingen om innovatie te ondersteunen bij de eerlijke en inclusieve levering van betalingen die afkomstig zijn van stablecoins.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie