Kevin Schijven Kevin Schijven
11/05/2022 10:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 10:43

Terra crash zorgt voor bloedbad, deze crypto stijgen alsnog

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Terra Luna stijgt weer hard terwijl Apecoin keldert door SEC onderzoek

Foto: WHYFRAME/Shutterstock

Een aantal cryptocurrencies zijn op het moment van schrijven iets aan het herstellen. Bitcoin (BTC) komt inmiddels op dezelfde prijs als 24 uur geleden uit, maar veel altcoins staan nog zeer diep in het rood. Dat komt vooral door de crash van terra (LUNA). De totale marktkapitalisatie van alle crypto daalt met 3,8% naar $1,49 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum 2,5% in de plus

Ethereum (ETH) zakte vanochtend in eerste instantie helemaal naar $2.280, al is dat iets minder diep dan de $2.250 van eergisteren. Op het moment van schrijven is ETH een flinke bounce aan het maken en komt uit op een prijs van $2.440. Daarmee staat de koers vandaag 2,5% in de plus. Toch is het maar de vraag of ETH uit deze neerwaartse trend kan breken.

Advertentie

XRP, BNB, ADA in de min

Ripple (XRP) maakte al een minder overtuigende bounce vanochtend en komt nu op $0,518 uit, net iets onder de prijs van 24 uur geleden. Binance coin (BNB) maakte een nog minder sterke bounce en staat met een prijs van $314,7 2,2% in de min vandaag. Cardano (ADA) herstelt richting $0,65, maar staat alsnog 2,8% in de min.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DOGE, SOL, DOT, SHIB dalen flink

Dogecoin (DOGE) staat al 4,3% in het rood en komt nu op $0,108 uit. Solana (SOL) leek vannacht nog support te houden op $66, maar ditl ijkt nu in weerstand om te slaan. SOL staat 4,4% in de min. Polkadot (DOT) komt op $11,1 uit en staat zelfs 4,7% in de min. Shiba inu (SHIB) zakt naar $0.0000157 en staat maar liefst 5,2% in de min.

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

AVAX daalt hard, LUNA crasht

Avalanche (AVAX) daalde afgelopen nacht en vanochtend nog een stukje harder dan de bovenstaande crypto. AVAX koers herstelt nu iets naar $40,4 maar dat is alsnog een verlies van maar liefst 14,8% in 24 uur.

Terra (LUNA) is een heel ander verhaal. De LUNA koers blijft alsmaar kelderen en komt inmiddels op $3,65 uit, dat is een daling van bijna 88% vandaag en 96% deze week. Lees hier meer over het voorval dat mogelijk nog grotere gevolgen kan hebben voor de crypto-markt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

Apecoin (APE), helium (HNT) en klaytn (KLAYT) staan 10% in de min vandaag. Pancakeswap (CAKE), sandbox (SAND) en synthetix (SNX) staan 11% in het rood. Iota (MIOTA), cosmos (ATOM) en harmony (ONE) dalen met 12%. Near (NEAR) en gala (GALA) staan zelfs 14% in de min en axie infinity (AXS) bijna 15%.

Thorchain (RUNE) zakt met 18% en stepn (GMT) met 19%. Waves (WAVES), fantom (FTM) en frax share (FXS) staan alle drie maar liefst 20% in de min. Osmosis (OSMO) daalt vandaag met 30%, al blijven LUNA & UST natuurlijk de hardste dalers vandaag.

Opkomende Ethereum en Solana wallets opgelet: Wormhole airdrop, zo werkt het
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

Toch zijn er enkele uitzonderingen in de top 100 te vinden. Leo (LEO) staat 5% in de plus, chain (XCN) staat 12,5% in de plus, flow (FLOW) stijgt met maar liefst 14% en maker (MKR) schiet momenteel als een raket ervandoor. MKR staat bijna 50% in de plus en komt nu op $1,780 uit.

JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie