Roy van Krieken Roy van Krieken
15/06/2024 11:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2024 09:25

Terraform Labs sluit deuren na schikking van miljarden met SEC

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Informes filtrados muestran los oscuros planes de los fundadores de Terra (LUNA)

Foto: TY Lim / Shutterstock.com

De CEO van Terraform Labs, Chris Amani, heeft aangekondigd dat het bedrijf haar activiteiten zal beëindigen na een schikking van $4,47 miljard met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit besluit markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van de Terra blockchain, waarbij de controle nu wordt overgedragen aan de gemeenschap.

MAGA Trump-coin pumpt weer voor Bitcoin conferentie
MAGA Trump-coin pumpt weer voor Bitcoin conferentie

Terra besluit te stoppen

Deze schikking volgt op de historische ineenstorting van de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) in 2022. Destijds gingen miljarden in rook op en de schuld werd gelegd bij Terraform Labs. De schikking omvat een aanzienlijke $3,58 miljard aan winstafdracht en een civiele boete van $420 miljoen.

Amani, die Do Kwon opvolgde als CEO in juli 2023, bevestigde dat het bedrijf haar activiteiten zal beëindigen en zowel niet-geverifieerde als geverifieerde holdings zal verbranden. “@evan_docs zal binnenkort een gemeenschapsvoorstel plaatsen om alle niet-geverifieerde Luna van [Terraform Labs] te verbranden. Alles wat in onze portefeuilles geverifieerd blijft, zal door [Terraform Labs] worden verbrand,” aldus Amani.

Advertentie

Terra-gemeenschap neemt de touwtjes in handen

Het plan om de resterende tokens te verbranden en de noodzaak van de overname door de gemeenschap voor de Terra en Terra Classic blockchains heeft gemengde reacties opgeroepen. Terwijl velen optimistisch zijn over de verschuiving naar Terra Classic, uitten anderen kritiek op het eerdere leiderschap.

De overgang naar de gemeenschap is een cruciale stap voor de Terra blockchain. Het is een nieuwe fase waarbij de gebruikers meer invloed zullen hebben op de toekomst van het netwerk. Dit besluit is een belangrijke mijlpaal na de tumultueuze periode die volgde op de ineenstorting van TerraUSD en de daaropvolgende juridische complicaties. Of er sprake gaat zijn van een echte doorstart voor Terra moet nog maar blijken.

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump

De gevolgen van het Terra-debacle

De beslissing van Terraform Labs om te ontbinden heeft directe gevolgen gehad voor de markt. De prijzen van LUNA en LUNC daalden respectievelijk met 5% en 2% binnen 24 uur na de aankondiging. Deze schikking met de SEC stelt daarnaast een belangrijk precedent voor acties in de crypto sector en laat de dringende behoefte aan regelgeving maar weer eens zien.

De impact van deze schikking gaat verder dan alleen financiële consequenties. Overheden over de hele wereld zagen wat er gebeurde met Terra en gingen opzoek naar manieren waardoor iets vergelijkbaars nooit meer kan gebeuren. Voor de bredere crypto gemeenschap betekent dit een stap naar meer volwassenheid en stabiliteit, ondanks de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Het einde van Terraform Labs markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van de Terra blockchain. Wat duidelijk is, is dat de toekomst van de Terra blockchain nu in de handen van haar gebruikers ligt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie