Kevin Schijven Kevin Schijven
13/05/2021 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 19:10

Tether (USDT) onthult samenstelling van reserves voor het eerst sinds 2014

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether (USDT) onthult samenstelling van reserves voor het eerst sinds 2014

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Tether, uitgever van de USDT stablecoin en zusterbedrijf van Bitfinex, onthult voor de eerste keer sinds 2014 hoe de reserves van het bedrijf zijn samengesteld en hoe de stablecoin wordt ondersteund.

Het document toont dat de reserves van Tether voor bijna 76% bestaat uit cash, kasequivalenten, deposito’s en vooral commmercial paper. De laatste, een soort verhandelbare schuldbekentenis, is verantwoordelijk voor bijna 65% hiervan, daadwerkelijk cash staat voor minder dan 4%. De overige 24% bestaat uit gedekte leningen (12,5%), obligaties (10%), edelmetalen als goud en ongeveer 1,64% is bitcoin (BTC).

Deze reserves waren lang het onderwerp van controverse. Het was onduidelijk of Tether wel de benodigde hoeveelheid in huis had. Dat leidde uiteindelijk tot een schikking met de New York Attorney General (NYAG) die een boete van $18,5 miljoen oplegde.

Als onderdeel van deze schikking moet het crypto-bedrijf ook periodiek een rapport indienen over de samenstelling van zijn reserves. Deze is dus nu publiekelijk gemaakt:

“Tether stelde voor om de samenstelling van zijn reserves voort te zetten als onderdeel van onze schikkingsovereenkomst met het New York Attorney General’s Office, en we hebben toegezegd die informatie beschikbaar te maken voor zowel het kantoor van de procureur-generaal als het publiek. De publicatie van vandaag weerspiegelt onze voortdurende toewijding aan transparantie.”

Aldus Stuart Hoegner, algemeen juridisch adviseur van Tether. USDT is een zeer populaire stablecoin voor de handel van crypto, die 1:1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De totale marktkapitalisatie van USDT lag vorig jaar nog op $4 miljard en bereikte enkele weken geleden $50 miljard. Momenteel staat deze alweer op $58,5 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie