Home Nieuws Altcoin nieuws Tether (USDT) schiet voorbij $17 miljard en dat drijft de koers van...

Tether (USDT) schiet voorbij $17 miljard en dat drijft de koers van bitcoin aan, zegt onderzoeker

- Advertentie -

De totale marktkapitalisatie van de tether (USDT) stablecoin is nu voorbij de $17 miljard gestegen. Aangezien deze stablecoin 1:1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar (USD) betekent dit dat nu meer dan 17 miljard USDT tokens in omloop zijn.

Begin dit jaar waren er nog maar $4 miljard tether tokens op de markt. Sinds april begon het bedrijf met dezelfde naam enorme hoeveelheden van de stablecoin uit te geven. De hoeveelheid is met maar liefst 325% toegenomen in een half jaar.

Volgens Ki Young Ju, CEO van blockchain onderzoeksbureau CryptoQuant, wordt de huidige rally van bitcoin aangedreven door een toename van stortingen van stablecoins als USDT.

Weer steeg de BTC-prijs meteen nadat het aantal stortingen van stablecoins toenam.

Aldus de onderzoeker. Bitcoin steeg afgelopen nacht ongekend hard en tikte zelfs $16.000 aan. Ki Young Ju waarschuwde eerder vandaag dat echter ook een toename te zien is van whale activiteit op exchanges. Bitcoin whales zijn investeerders met enorm veel BTC in bezit.

Daarnaast speelt waarschijnlijk ook de recente aankondiging van de lanceerdatum van de eerste fase van Ethereum 2.0 mee. Dit zorgt voor veel hype en fear of missing out (FOMO) in de crypto-sector waardoor de gehele markt groen kleurt.

Tether is vaker het onderwerp van controverse geweest. Er wordt getwijfeld of het bedrijf ook daadwerkelijk de benodigde dollars en/of assets in handen heeft ter ondersteuning van de stablecoin. Het bedrijf laat namelijk geen audits uitvoeren door een derde partij.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.561,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.610,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.617,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.664,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.847,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...