Thom Derks Thom Derks
21/10/2022 11:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2022 11:16

Tether USDT straks beschikbaar bij 24.000 ATMs in Brazilië

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether maakte $700 miljoen winst in vierde kwartaal van 2022 

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De Tether (USDT) stablecoin is binnenkort beschikbaar bij 24.000 ATMs verdeeld over heel Brazilië. Daarmee zet de grootste stablecoin van de markt een belangrijke stap om zijn dominantie verder uit te breiden. Op het moment van schrijven heeft USDT bijna 40 procent van de stablecoin markt in handen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tether vecht tegen inflatie

Vroeger hadden we wellicht beter uit moeten leggen waarom het interessant kan zijn voor mensen om Amerikaanse dollars te kopen. Tegenwoordig hebben we zelf ook de kracht van de dollar ten opzichte van onze eigen euro ervaren. In korte tijd leverde de euro een hoop koopkracht in ten opzichte van de dollar.

In Brazilië zijn ze dat al jaren gewend en daarom is het voor Tether interessant om naar dit soort gebieden uit te breiden. “De moeilijkheden en beperkingen die inflatie met zich meebrengt […] hebben veel Brazilianen buitengesloten van de economische groei die het land doormaakt”, aldus Paolo Ardoino, de CTO van Tether, in een verklaring.

Hiermee laat Tether ook weten dat het heel goed in de gaten heeft waarom hun stablecoin interessant kan zijn voor de Braziliaanse bevolking. “Het toevoegen van de Tether token aan ATMs door heel Brazilië, geeft meer mensen de kans om mee te doen in het financiële systeem.”

Advertentie

Eenvoudig crypto converteren en versturen

Brazilianen kunnen straks heel eenvoudig en snel hun Braziliaanse reals omzetten in USDT en andersom. Verder is het mogelijk om relatief goedkoop USDT over de hele wereld rond de sturen. “Dit brengt grote veranderingen met zich mee voor het Braziliaanse financiële ecosysteem”, aldus Ardoino.

Om de aanwezigheid van Tether in de grootste economie van Zuid-Amerika uit te breiden, is het bedrijf een samenwerking aangegaan met het Braziliaanse SmartPay, dat USDT weer heeft geholpen met de integratie met de Braziliaanse betaalsystemen PiX en TecBan, de grootste ATM-provider van het land.

Het programma moet op 3 november lanceren in Brazilië en het wordt dan ook interessant om te zien in hoeverre dit ten goede komt aan de marktkapitalisatie van USDT. Op het moment van schrijven heeft USDT een marktwaarde van 68 miljard dollar en daarmee is het veruit de grootste stablecoin van de markt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie