Simon Bosch Simon Bosch
29/06/2022 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2022 08:01

‘Tether wordt aangevallen door short-sellers’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
‘Tether wordt aangevallen door short-sellers’

Foto: WindAwake/Shutterstock

De afgelopen weken waren niet niks voor cryptocurrencies, maar dat geldt al helemaal voor de afgelopen paar maanden. Begin mei ging Terra (LUNA) en de bijbehorende UST-stablecoin eraan onderdoor. Bijna moest ook Tether’s USDT eraan geloven. Nu gaat het gerucht dat hedgefondsen het op USDT gemunt hebben.

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tether verwikkeld in financiële oorlog

Tether’s Chief Technology Officer Paolo Ardoino schrijft op Twitter dat de USDT-stablecoin op grote schaal wordt geshort door hedgefondsen. Sinds begin mei is de marktwaarde van USDT al met 20% gedaald, volgens data van CoinGecko. Dat geeft duidelijk aan dat er iets aan de hand is en dat investeerders USDT verruilen voor andere stablecoins of bankdeposito’s. Maar als het komt door shorters, dan is er misschien iets anders aan de hand.

Tether’s Ardoino verklaart dat shorters al sinds de Terra-crash actief zijn. The Wall Street Journal bevestigt dit en verklaart dat er fondsen zijn die dit zelfs al meer dan 12 maanden doen. Hiervoor zouden ze crypto-broker Genesis Global gebruiken.

Nadat Terra in was gestort ging het nieuws dat dit een bewuste, ‘George Soros-achtige’ aanval was. Hij wist in 1992 grote problemen te veroorzaken bij de Bank of England door short te gaan. Het lijkt erop dat de situatie bij USDT hetzelfde is.

Advertentie

USDT is ruggengraat van crypto

Tether en USDT zijn al langer erg controversieel. Volgens velen is USDT één grote scam. Het risico dat de stablecoin hetzelfde lot zal ondergaan als UST is misschien niet zo groot, maar als dit gebeurt is de impact enorm. Tether vormt de ruggengraat van de liquiditeit in de crypto-wereld. Als dit verdwijnt, dan kun je ervan uitgaan dat de meeste cryptocurrencies hard zullen dalen.

Als dit nieuws over de shorters klopt, dan ligt het ook voor de hand dat shorters hun pijlen ook op andere kwetsbare tokens zullen richten. Denk daarbij aan Tron’s controversiële stablecoin USDD, kwetsbare DeFi-projecten en uiteraard crypto-banken die investeren in relatief risicovolle activa.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie