Roy van Krieken Roy van Krieken
18/04/2024 21:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2024 19:10

Tether zet nieuwe koers: grote stappen buiten stablecoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether cambia de rumbo: se aleja de las stablecoins

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Tether, bekend als de beheerder van de gelijknamige Tether (USDT) en de grootste stablecoin naar marktwaarde, heeft aangekondigd zijn zakelijke horizon fors te verbreden met de introductie van vier nieuwe divisies. Deze stap markeert een significante uitbreiding van Tether’s aanbod, die verder reikt dan enkel de ontwikkeling van stablecoins.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nieuwe divisies voor diverse crypto-diensten

Tether heeft vier nieuwe afdelingen gelanceerd: Tether Data, Tether Finance, Tether Power en Tether Edu. Deze divisies zullen zich respectievelijk richten op investeringen in technologie, financiële diensten, cryptomining en energie-initiatieven, en digitale educatie. Volgens een officiële aankondiging op 18 april, is dit een onderdeel van Tether’s missie om “inclusieve infrastructuuroplossingen te bieden en traditionele systemen uit te dagen” en veel verder te gaan dan alleen stablecoins.

Tether Data zal strategische investeringen in technologieën zoals kunstmatige intelligentie en peer-to-peer platforms zoals Holepunch, Keet en Pear Runtime verkennen. Ondertussen zal Tether Finance dienen als het knooppunt voor Tether’s stabiele financiële producten en streeft het ernaar om het wereldwijde financiële systeem te democratiseren.

Uitbreiding en crypto-educatie

Tether Power richt zich op de verdere ontwikkeling van Tether’s mining- en energie-inspanningen, terwijl Tether Edu zich zal concentreren op het bevorderen van de adoptie van blockchain technologie door middel van digitale educatie. Paolo Ardoino, CEO van Tether, benadrukte dat de onderneming klaar is om “de beperkingen van wat mogelijk is in deze wereld te verwijderen” door het bouwen en ondersteunen van de uitvinding en implementatie van baanbrekende technologieën.

Deze transformatie komt na Tether’s succesvolle mijlpaal in maart 2024, toen het een historisch record van $100 miljard marktwaarde bereikte. Tether blijft niet alleen leiden in de stablecoin markt maar verlegt nu ook zijn focus naar omvangrijke sectoren zoals Bitcoin (BTC) mining en blockchain educatie.

Met deze uitbreiding lijkt Tether haar positie in de cryptomarkt te consolideren en te diversifiëren, wat kan resulteren in een significante impact op zowel de stablecoin sector als bredere financiële en technologische markten. Doordat USDT verreweg de grootste stablecoin in de industrie is, heeft Tether een gigantische invloed op de gehele crypto-sector. Alle stappen die Tether neemt kunnen zodoende voor impact zorgen en mogelijk wordt Tether hiermee een nog belangrijkere naam in de industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie