Ivo Melchers Ivo Melchers
09/04/2024 13:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2024 11:28

Toncoin stijgt hard tot nieuw prijsrecord: de 3 belangrijkste redenen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Toncoin stijgt hard tot nieuw prijsrecord: de 3 belangrijkste redenen

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

De aan Telegram verwante toncoin (TON) heeft de afgelopen dag zijn grote opwaartse trend van de laatste weken in de hoogste versnelling voortgezet. De populaire altcoin heeft vandaag dankzij een stijging van meer dan 20 procent een nieuwe recordprijs bereikt. In dit artikel delen we drie redenen voor de koersexplosie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Telegram’s advertentieplatform op TON-blockchain

Toncoin is een van de best presterende cryptomunten van de afgelopen maand. De grote opwaartse trend werd eind februari ingeluid toen de populaire berichtenapp Telegram zijn advertentieplatform op The Open Network, de blockchain achter toncoin, lanceerde

The Open Network werd oorspronkelijk opgezet door Telegram zelf, maar in 2020 nam het bedrijf afstand van het project na een aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het project maakte een onafhankelijke doorstart, maar is nog steeds gekoppeld aan Telegram.

Vanaf maart kunnen kanaaleigenaren 50 procent van de totale advertentie-inkomsten die gegenereerd worden op het platform ontvangen. De betalingen voor deze advertenties zullen exclusief via de TON-blockchain verlopen, wat de koers van toncoin heeft laten ontploffen.

Advertentie

Toncoin beloningen voor identiteitsverificatieprogramma, nieuwe smartphone

De enorme prijsstijging van de afgelopen dag is deels gekatalyseerd door de lancering van een nieuw stimuleringsprogramma. TON Society, een gemeenschap van ontwikkelaars en bijdragers voor het TON-ecosysteem, heeft de handen ineengeslagen met het biometrische bedrijf HumanCode ‘’om de manier waarop gebruikers hun identiteit online verifiëren te transformeren’’.

Ton Society zal 1 miljoen toncoins verdelen onder gebruikers die deelnemen aan het vrijwillige ‘proof-of-personhood’ programma. Het project maakt gebruik van de technologie van HumanCode om gebruikers hun menselijke identiteit op de blockchain te laten verifiëren. De applicatie, beschikbaar op Google Play en Apple Store, stelt gebruikers in staat om hun palmen te scannen met een smartphone.

Tot slot werd gisteren bekend dat er een nieuwe smartphone op de markt wordt gebracht, gelanceerd door Hashkey en Oyster Labs, aangedreven door de TON-blockchain. De zogenoemde Universal Basic Smartphone (UBS) moet een belangrijke rol spelen in het stimuleren van grootschalige adoptie van Web3-projecten op het netwerk van TON.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe all-time high voor toncoin

Vanmorgen kon je al lezen dat de koers van toncoin tot een nieuwe all-time high was gestegen, van zo’n $7 om precies te zijn. De koers staat nu grofweg 22% hoger dan gisteren. Als gevolg heeft toncoin cardano (ADA) ingehaald wat betreft marktkapitalisatie, en mag het zichzelf de 9e grootste crypto van de industrie noemen. Over de afgelopen maand is toncoin zelfs met maar liefst 141% de lucht in geschoten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie