Rico Engelbarts
28/04/2020 17:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2020 17:46

TRON (TRX) dApps binnenkort beschikbaar in Samsung app store

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON (TRX) dApps binnenkort beschikbaar in Samsung app store

Foto: Morrowind/Shutterstock

TRON (TRX) kondigde 27 april aan dat dApps, gedecentraliseerde applicaties, binnenkort in de Samsung app store komen te staan. TRON heeft al langere tijd een samenwerking met Samsung, het plan is ook om mobiele games aan te gaan bieden. De apps zullen nog niet direct beschikbaar worden in voor iedereen maar in de eerste instantie alleen aangeboden worden via een alternatieve app store die beschikbaar is in bepaalde landen.
TRON tokens zijn al een tijdje beschikbaar in de Blockchain key store van Samsung en zijn tegelijkertijd met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) toegevoegd. In de app store van Samsung zullen in de eerste instantie maar enkele applicaties beschikbaar zijn. Waaronder, Blockchain cuties, Super Player, Meerkat Mining en Timeloop.
Volgens data van Dappradar.com heeft de game Blockchain Cuties momenteel meer gebruikers dan Ethereum heeft, er worden meer transacties gedaan op de blockchain van TRON dan op die van Ethereum. En dat is opmerkelijk. Veel data over de andere apps is niet beschikbaar omdat deze nog lastig te peilen lijken.
De dApps worden als eerst beschikbaar gesteld op Samsung apparaten in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Zuid Korea, Singapore, De Filipijnen en enkele landen in Europa. Het plaatsen van de apps in een store blijkt lastig te zijn door de verschillende markten waarin ze geplaatst moeten worden. Veel aanbieders hebben hun eigen criteria waardoor het lastig wordt om de apps daadwerkelijk in een store te krijgen.
Volgens data van Cointelegraph blijkt veel van het verkeer wat zich bevindt op de TRON chain afkomstig te zijn uit gebruikers die online gokken. Deze gebruikers waren samen goed voor een volume van $3.5 miljoen in 2019. Naast online gokken hebben ze ook een platform gelanceerd wat zich richt op het verschaffen van leningen. Echter kreeg dit veel kritiek omdat het teveel zou lijken op MakerDAO.
Er is de laatste tijd veel controverse rondom TRON, onlangs kocht Justin Sun, de CEO van de TRON Foundation, Steem Inc. De “vijandige overname” kon op veel kritiek rekenen vanuit de Steem-community.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie