Home Nieuws Altcoin nieuws Uniswap gebruiker verliest $20.000 via neppe Google Android applicatie

Uniswap gebruiker verliest $20.000 via neppe Google Android applicatie

- Advertentie -

Er bestaat weer een nieuwe scam omtrent het decentralized finance (DeFi) platform van Uniswap. Uniswap is een zogeheten decentralized cryptocurrency-exchange (DEX) dat draait op Ethereum. Hiermee kunnen mensen ERC-20 tokens ruilen en vastzetten in ruil voor rente. Het is enorm populair geworden dit jaar vanwege de hype omtrent DeFi en yield farming.

Echter zijn het platform en zijn gebruikers ook al vaker het slachtoffer geweest van verschillende scams. Nu blijkt dat er weer een nieuwe op de markt is verschenen. Op de Google Play Store is een neppe app te vinden van Uniswap en een aantal investeerders zijn al te grazen genomen.

Zo meldt Alex Saunders, CEO en oprichter van NuggetNews, dat iemand maar liefst $20.000 heeft verloren via de neppe app:

De gebruiker trapte erin omdat er 100 positieve recensies waren achtergelaten op de Play Store. Deze zijn natuurlijk allemaal nep. Een Reddit gebruiker doet zijn best om mensen te waarschuwen hierover, maar lijkt de hoop op te hebben gegeven. Hij dringt mensen erop aan negatieve recensies achter te laten en de app te rapporteren bij Google. Inmiddels zijn er ook negatieve recensies verschenen die gebruikers waarschuwen, maar het zijn er tot dusver maar enkelen.

Vorige maand meldde nog blockchain onderzoeker Alex Manuskin dat iemand maar liefst $140.000 aan UNI tokens had verloren via een een scam genaamd UniCats:

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat het Uniswap platform momenteel leegloopt. Het stopt namelijk met UNI farming en dat zorgt ervoor dat mensen massaal hun cryptocurrencies, voornamelijk ether (ETH), van het platform halen. De total value locked (TVL), of totale vergrendelde waarde, is de afgelopen dagen van meer dan $3 miljard naar zo’n $1,3 miljard gezakt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.437,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.144,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.200,20 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.206,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.253,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...