Timo Bult Timo Bult
12/10/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 13:15

VeChain (VET) bezitters kunnen nu stemmen over enorme update, wat gaat er veranderen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain (VET) bezitters kunnen nu stemmen over enorme update, wat gaat er veranderen

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De VeChain (VET) community mag stemmen over een grote update van het netwerk. Het gaat om een update van het consensusalgoritme. De ontwikkelaars hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuw Proof-of-Authority (PoA) algoritme, SURFACE genaamd. Deze update moet er volgens de ontwikkelaars onder andere voor dat de “zakelijke behoeften vervuld worden.”

SURFACE staat voor Secure, Use-case-adaptive, Relatively Fork-free Approach of Chain Extension, maar wordt door VeChain “PoA 2.0” genoemd. Het is een combinatie van twee van de meest gebruikte consensusalgoritmes: de Nakamoto en Byzantine Fault Tolerance (BFT) mechanismes. De VeChain Foundation schrijft over de update:

“Om ervoor te zorgen dat aan de toekomstige behoeften van bedrijven wordt voldaan, moet een blockchain in staat zijn om het voorkomen van gegevensverlies te garanderen en tegelijkertijd een hoge doorvoer en hoge schaalbaarheid te bieden. Daarom zijn we trots om eindelijk ons verbeterde consensusmechanisme te kunnen presenteren”

Een consensusmechanisme is de manier waarop wordt bepaald hoe de blockchain opereert. Een blockchain is eigenlijk een database met daarin allerlei gegevens zoals transacties. Een enorme hoeveelheid nodes, of netwerkdeelnemers, moet het met elkaar eens worden dat de huidige versie van de blockchain de correcte is, en wie nieuwe data wanneer mag toevoegen. Op deze manier krijg je een gedecentraliseerd netwerk.

De stemronde gaat om het implementeren van de eerste fase van PoA 2.0. Hierin wordt een op VRF-gebaseerde bron van willekeurigheid toegevoegd, een belangrijk onderdeel van het nieuwe mechanisme:

“Deze functie balanceert de onvoorspelbaarheid en de onpartijdigheid van het blokvoorstelschema, waardoor het hoogste niveau van gegevensbeveiliging wordt gegarandeerd. Na implementatie zal het onmogelijk zijn om aanbieders van blocks [voor de blockchain] ver vooruit in de tijd te voorspellen en dus te manipuleren, waardoor de veiligheid van de VeChainThor-blockchain wordt vergroot.”

VeChain is een project dat zich vooral richt op industrieën, bijvoorbeeld voor het automatiseren van de toeleveringsketen. Onlangs kondigde het project een nieuwe oplossing aan waarmee bedrijven hun CO2-uitstoot op een transparante manier kunnen rapporteren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie