Roy van Krieken Roy van Krieken
11/11/2023 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 18:59

Verblind door liefde: man verliest relatie en €8,7 miljoen in crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
vrouw-bitcoin-romance-scam-crypto-oplichting

Foto: Shutterstock/limeartgroup.com

Een recent geval in de Amerikaanse staat Minnesota heeft de harde realiteit van online oplichting nogmaals onthuld. Een man werd namelijk het slachtoffer van een zorgvuldig beraamde ‘romance crypto scam’ waarbij hij een werkelijk godsvermogen verloor. Hij werd op een wel heel bijzondere en pijnlijke manier door een oplichter om de tuin geleid.

Van digitale flirt tot financiële ramp

De scam begon onschuldig genoeg, met een connectieverzoek van een mysterieuze vrouw op LinkedIn. Wat volgde was een serie van overtuigende gesprekken en valse beloften die de man naar een investering in een dubieus project genaamd “Coinrule-web3” leidde. De oplichter, die zich voordeed als een vrouw die romantisch geïnteresseerd was, wist het vertrouwen van het slachtoffer te winnen en overtuigde hem om aanzienlijke bedragen te investeren in het project. Deze investeringen, die al snel opliepen tot miljoenen, bleken een front te zijn voor een geraffineerde scam. In totaal verloor de man €8,7 miljoen in crypto.

Het slachtoffer werd meegesleurd in een wereld van valse beloftes en manipulatie. Naarmate de overdrachten toenamen, bleef de waarheid verborgen achter een sluier van romantische illusies. Verliefdheid maakt soms dus echt blind. Dit geval is slechts één voorbeeld van hoe oplichters de kracht van emotionele manipulatie gebruiken om zo de crypto van goedgelovige slachtoffers afhandig te maken.

De ontmaskering en waarschuwing aan crypto investeerders

De ontdekking van de scam kwam pas toen de vrouw van het slachtoffer argwaan kreeg en actie ondernam. Na een melding bij de politie werd een onderzoek ingesteld dat niet alleen de omvang van de scam aan het licht bracht, maar ook de connecties met bredere criminele netwerken van witwassen en financiële fraude.

Deze zaak staat niet op zichzelf. Volgens rapporten zijn crypto romance scams een groeiende trend. Het blijkt dat mensen wereldwijd voor vele tientallen miljoenen worden opgelicht elk jaar. De combinatie van crypto en romantische misleiding vormt een krachtig wapen in de handen van cybercriminelen. Dit geval benadrukt het belang van voorzichtigheid bij online interacties, met name wanneer het gaat om investeringen of het delen van persoonlijke en financiële informatie.

Zeker crypto investeerders doen er goed aan om online extra op te letten. Kwaadwillenden zullen elke mogelijkheid aangrijpen om jou van je crypto te beroven. Het is essentieel om alert te blijven en de tekenen van mogelijke scams te herkennen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement