Timo Bult Timo Bult
29/05/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2022 12:15

Verliep de Terra 2.0 airdrop onethisch? On-chain analist vindt van wel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Verliep de Terra 2.0 airdrop onethisch? On-chain analist vindt van wel

Foto: Akif CUBUK/Shutterstock

Gisteren was het zover, het nieuwe Terra (LUNA) netwerk werd gelanceerd! En hoewel het onduidelijk is of het een succes wordt na de enorme ineenstorting van het oude netwerk, was het grote ontwikkeling in de crypto-industrie. Maar uit verschillende signalen blijkt nu dat de lancering wellicht niet helemaal “ethisch” is verlopen.

AI supermunt is een feit: crypto-fusie goedgekeurd, lancering nabij
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Nieuwe LUNA werd automatisch vastgezet bij validators

Jaewoo Cho van de universiteit van Hansung in Zuid-Korea viel op dat de nieuwe LUNA tokens automatisch zijn vastgezet bij willekeurige validators. Validators zijn de partijen binnen een proof-of-stake (PoS) netwerk die transacties goedkeuren en verwerken. Bij validators kunnen holders hun tokens staken om een passief inkomen te verdienen.

Opvallend genoeg kregen LUNA holders dus niet de kans om zelf te kiezen waar zij hun tokens vastzetten. Cho stelt dat het lijkt alsof Terra 2.0 “ninja code” heeft die holders dwingt hun LUNA bij een willekeurige validator vast te zetten. Hem viel dat er geen transacties te zien zijn naar validators toe, terwijl de LUNA er wel in vastzit. Hij verzoekt iedereen dan ook om hun tokens opnieuw te delegeren.

“In mijn optiek is dit onethisch en gaat het tegen zelfsoevereiniteit in. Ik heb geen aankondiging gezien met betrekking tot deze code. Alle Terra 2.0-houders, inclusief exchanges, re-delegate of maak het ongedaan!”

Terra-oprichter reageert: “FUD harder”

De oprichter van het netwerk, Do Kwon, reageerder vrij snel op de kritiek. Hij liet weten dat de manier waarop dit is gegaan al werd benoemd in het voorstel voor het nieuwe Terra-netwerk. Daarin viel te lezen dat alle tokens vanaf lancering worden gestaked. “Proost, FUD harder,” sluit Kwon zijn tweet af. Cho liet het daar niet bij zitten:

“Ik heb een gecorrigeerde versie gemaakt: “Alle tokens die vastgezet zijn, worden vastgezet na lancering “BIJ VALIDATOREN DIE JE NIET ZELF KAN KIEZEN” […]” wat je overduidelijk niet hebt benoemd.”

Het is misschien niet iets wat de prestaties van het netwerk beïnvloed. Echter is het feit dat holders niet zelf de kans kregen om zelf te kiezen waar zij hun nieuwe LUNA tokens wilden staken, iets wat op veel kritiek kan rekenen binnen de crypto-sector.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie