Ivo Melchers Ivo Melchers
06/02/2023 11:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2023 11:37

Verslaafd aan crypto? Afkickcentra bieden hulp bij cryptoverslaving

icon-altcoins
Altcoin nieuws
¿Adicto a las cryptos? Los centros de rehabilitación ofrecen su ayuda

Foto: Shutterstock/tommaso79

De adoptie van de crypto industrie lijkt zich ieder jaar door te zetten, wat resulteert in steeds meer crypto holders. Grote cryptovaluta als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) lijken steeds meer de aandacht te trekken, zelfs tijdens de hevige bearmarkt van 2022. Eerder kon je in het crypto nieuws lezen dat het aantal crypto-investeerders met 39% was gestegen tot een totaal van 425 miljoen.

Naast het investeren lijkt het handelen in digitale valuta ook steeds populairder te worden. Echter, met de hoge volatiliteit van digitale activa en de opwinding van het maken van winst, zijn sommige individuen verslaafd geraakt aan de sector.

Cryptogiganten Ripple & Coinbase krijgen nieuw strijdwapen
Cryptogiganten Ripple & Coinbase krijgen nieuw strijdwapen

Verslaafd aan crypto

Wereldwijd duiken er afkickcentra op die diensten aanbieden voor mensen die worstelen met een zogeheten ‘cryptoverslaving’. Dit blijkt uit een artikel van de BBC van 4 februari. Deze centra bieden doorgaans met name programma’s aan voor de behandelingen van andere verslavingen zoals alcohol, drugs en eetstoornissen. De centra hebben de afgelopen twee jaar steeds meer verzoeken ontvangen om zaken die betrekking hebben tot crypto te behandelen.

Een artikel van Family Addiction Specialist schat op basis van statistieken over gokstoornissen dat ongeveer 1% van de crypto-handelaren een ernstige pathologische verslaving zullen ontwikkelen, terwijl 10% financiële problemen zullen ervaren. Volgens dit artikel zullen mensen met een cryptoverslaving constant de koersen in de gaten houden, met name midden in de nacht.

Behandeling cryptoverslaving

Bij de behandeling van de verslaving adviseerden experts om te beginnen met onthouding en het beheersen van bijkomende ontwenningsverschijnselen, zoals angst, prikkelbaarheid en slapeloosheid. Op de lange termijn zou de behandeling ook gezondere opties voor financiële investeringen moeten bevatten.

De therapie is vergelijkbaar met die voor andere verslavingen. Het omvat interventies zoals therapie, medicijnen en gezonde vervangende activiteiten. Verslavingsexperts zijn echter sceptisch over de hoge behandelingskosten.

The Balance, een luxe afkickcentrum in verschillende Europese steden, biedt diensten aan die gespecialiseerd zijn in de behandeling van cryptoverslaving. Het rapport van de BBC geeft aan dat de facilitaire diensten ongeveer $75.000 kosten. De behandeling van het in Zwitserland gevestigde Paracelsus Recovery varieert van vier tot zes weken en omvat ook bloedonderzoek, aangepaste dieetplannen, yoga, acupunctuur en medicatie waar nodig.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie