Home Nieuws Altcoin nieuws Vervolg op miljoenen diefstal Harvest Finance: ontwikkelaars geven fout toe en verhogen...

Vervolg op miljoenen diefstal Harvest Finance: ontwikkelaars geven fout toe en verhogen beloning

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat iemand maar liefst $24 miljoen had gestolen van Harvest Finance, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) project, en dat de ontwikkelaars $100.000 uitloven aan de gene die het Harvest team met de hacker in contact kan brengen.

- Advertentie -

Inmiddels heeft het Harvest team een post-mortem over de situatie gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de hacker een zogeheten flash loan had uitgevoerd om binnen zeven minuten $24 miljoen aan USDC en USDT stablecoins uit de kluizen van Harvest te roven via de Y Pool van Curve.fi.

Andre Cronje, de hoofdontwikkelaar van Yearn.Finance, het DeFi-project waar Harvest op is gebaseerd, gaf ook een korte uitleg hoe deze flash loan werd uitgevoerd:

Larry Cermak van The Block meldt dat de gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) Uniswap hierdoor gisteren een enorme piek in het volume ondervond:

- Advertentie -

Harvest Finance meldt dat de hacker misbruik kon maken van een “engineering error.” Het Harvest team geeft toe dat dit hun eigen fout is, en geven aan dat zij de volle verantwoordelijkheid nemen voor dit voorval.

Het Harvest team vraagt nogmaals aan de hacker om het geld terug te sturen en herhalen dat ze geen interesse hebben om de identiteit van de hacker te onthullen (doxxing). Harvest beweerde eerder dat het om een bekende uit de community zou gaan. Mocht het gestolen geld binnen 36 uur nog niet zijn teruggestuurd, dan wordt de beloning verhoogt naar $400.000.

Harvest meldt dat de aanval voor een verlies van zelfs $33.8 miljoen heeft gezorgd. Het team vroeg gisteren aan enkele van de grootste crypto-beurzen om een reeks bitcoin adressen op een zwarte lijst te zetten die de gestolen fondsen zouden bevatten.

Jesse Powell, CEO van Kraken, haalde gisteren hard uit naar dergelijke DeFi projecten:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.991,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.718,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.745,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.789,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.816,00 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...