Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Voor het eerst is in Rusland een “crypto-lening” uitgegeven door een bank, zo ziet dat eruit

Een Russische bank heeft voor het eerst in Rusland een lening uitgegeven waarbij een cryptocurrency als onderpand dient. Een lokale ondernemer gebruikte hiervoor de altcoin waves (WAVES) als onderpand.

Het Russische nieuwsagentschap Kommersant meldt op 19 augustus dat Expobank het krediet heeft verstrekt aan de ondernemer Mikhail Uspensky. Waves CEO Alexander Ivanov bevestigde het nieuws even later op Twitter:

- Advertentie -

Het nieuws is positief voor de adoptie van crypto in Rusland. De regelgeving in het land is op veel vlakken nog onduidelijk en dus besluiten vooral banken dergelijke avonturen niet aan te gaan. Expobank dacht daar dus anders over.

Een Russische advocaat die betrokken was bij het opzetten van de lening en het bepalen of zo’n lening al dan niet legitiem zou zijn, stelde dat er “geen restricties zijn betreft de circulatie van tokens die in essentie geen betalingstokens zijn.” Onlangs werd bekend dat commerciële crypto-betalingen verboden zijn in Rusland, maar het verbod heeft dus geen effect op deze lening.

Leningen waarbij crypto als onderpand dienen zijn overigens niets nieuws. De bekende miljardair Brock Pierce kocht vorig jaar nog een huis in Amsterdam waarbij toen €1,1 miljoen aan bitcoin (BTC) als onderpand fungeerde.

Een dergelijke lening kan interessant zijn voor vroege investeerders en hodlers, mensen die hun crypto vast willen houden en dus niet willen verkopen. Door een lening aan te vragen met crypto als onderpand hoeft men geen crypto te verkopen. Toch zal het aanvragen van dergelijke leningen niet zo makkelijk te doen zijn gezien de hoge volatiliteit waarmee cryptocurrency koersen vaak te maken hebben en de onduidelijke regelgeving.

Waves kwam onlangs nog in het nieuws vanwege de samenwerking die het is aangegaan met TRON (TRX). De twee willen de massa-adoptie van decentralized finance (DeFi) verder stimuleren door data tussen elkaars blockchains te delen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.914,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.914,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...