Timo Bult Timo Bult
19/08/2020 11:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2020 11:24

Voor het eerst is in Rusland een "crypto-lening" uitgegeven door een bank, zo ziet dat eruit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voor het eerst is in Rusland een

Een Russische bank heeft voor het eerst in Rusland een lening uitgegeven waarbij een cryptocurrency als onderpand dient. Een lokale ondernemer gebruikte hiervoor de altcoin waves (WAVES) als onderpand.
Het Russische nieuwsagentschap Kommersant meldt op 19 augustus dat Expobank het krediet heeft verstrekt aan de ondernemer Mikhail Uspensky. Waves CEO Alexander Ivanov bevestigde het nieuws even later op Twitter:


Het nieuws is positief voor de adoptie van crypto in Rusland. De regelgeving in het land is op veel vlakken nog onduidelijk en dus besluiten vooral banken dergelijke avonturen niet aan te gaan. Expobank dacht daar dus anders over.
Een Russische advocaat die betrokken was bij het opzetten van de lening en het bepalen of zo’n lening al dan niet legitiem zou zijn, stelde dat er “geen restricties zijn betreft de circulatie van tokens die in essentie geen betalingstokens zijn.” Onlangs werd bekend dat commerciële crypto-betalingen verboden zijn in Rusland, maar het verbod heeft dus geen effect op deze lening.
Leningen waarbij crypto als onderpand dienen zijn overigens niets nieuws. De bekende miljardair Brock Pierce kocht vorig jaar nog een huis in Amsterdam waarbij toen €1,1 miljoen aan bitcoin (BTC) als onderpand fungeerde.
Een dergelijke lening kan interessant zijn voor vroege investeerders en hodlers, mensen die hun crypto vast willen houden en dus niet willen verkopen. Door een lening aan te vragen met crypto als onderpand hoeft men geen crypto te verkopen. Toch zal het aanvragen van dergelijke leningen niet zo makkelijk te doen zijn gezien de hoge volatiliteit waarmee cryptocurrency koersen vaak te maken hebben en de onduidelijke regelgeving.
Waves kwam onlangs nog in het nieuws vanwege de samenwerking die het is aangegaan met TRON (TRX). De twee willen de massa-adoptie van decentralized finance (DeFi) verder stimuleren door data tussen elkaars blockchains te delen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie