Roy van Krieken Roy van Krieken
15/05/2022 16:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2022 16:11

Waarom pumpt LUNA, dagen na de totale instorting?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom pumpt LUNA weer, dagen na de totale instorting?

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Nadat de koers van LUNA de afgelopen dagen totaal door het putje ging, lijken er toch weer tekenen van leven op te duiken. De koers van LUNA steeg onlangs weer extreem hard nadat dappere investeerders een gokje durfden te wagen op de heropleving van het Terra netwerk.

Crypto ontbijt: Bitcoin whales slaan in & miljardenboete voor Ripple
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

LUNA koers

Luna is gecrasht als gevolg van de koppeling met UST, die eerder deze week van de dollar losraakte en tot onder de één cent zakte. De prijs van LUNA verloor zijn waarde met 99% en daalde van 62 dollar op 9 mei tot minder dan een cent op 14 mei. Een werkelijk historische ondergang van een van de grotere coins binnen de crypto industrie.

Het leek er al snel op dat het project echt de laatste adem uit had geblazen, maar niets bleek minder waar. Sinds het absolute dieptepunt van LUNA is de koers weer vele duizenden procenten gestegen. Wel is de waarde van LUNA op dit moment nog altijd veel minder dan een enkele dollarcent. Van een herstel kunnen we daarom voorlopig niet spreken natuurlijk.

Er kan worden aangenomen dat de pump te wijten is aan moeilijkheden om LUNA te shorten. De handel in LUNA werd namelijk op veel van de grootste crypto exchanges opgeschort. Veel van deze exchanges lijken ook nog niet het plan te hebben om LUNA weer te her noteren. Dit scenario creëerde een perfecte omgeving voor de token om in waarde te stijgen.

Daarnaast trekt de absurde volatiliteit ook handelaren aan die hun kans zien om in een korte tijd een leuk zakcentje te verdienen met een welgeplaatste gok. Al is zo’n gok natuurlijk wel zeer risicovol.

Herstart van het netwerk?

De oprichter van het Terra netwerk, Do Kwon, heeft gisteren op Twitter al zijn excuses aangeboden aan investeerders voor de ondergang van zijn project. Hij stelt dat hij, net als alle LUNA investeerders, veel geld is verloren en dat dit hem enorm spijt. Ook geeft hij aan dat hij duidelijk nog niet klaar is met Terra.

Op Twitter geeft hij aan dat het team achter Terra op dit moment aan het kijken is hoe de toekomst eruit zou moeten zien. Kwon hoopt vooral dat de Terra gemeenschap enigszins intact blijft en dat zij samen een pad voorwaarts in kunnen slaan. Investeerders die op dit moment LUNA kopen, en dus de prijs omhoog duwen, zijn duidelijk bereid om de gok te nemen dat het Terra netwerk op den duur weer tot leven gewekt kan worden. De CEO van crypto exchange Binance reageerde recentelijk nog op het reddingsplan van Terra.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie