Thom Derks Thom Derks
09/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 04:00

Worldcoin lanceert nieuwe crypto wallet alleen voor “echte mensen”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor 'echte mensen'

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

De opkomst van kunstmatige intelligentie maakt sommige mensen bang dat we straks niet meer in staat zijn om computers van echte mensen te onderscheiden. Om dat probleem op te lossen komt Worldcoin nu met een nieuwe wallet die alleen voor “echte mensen” is. Het gaat om een wallet zonder transactieskosten waar alleen geverifieerde mensen gebruik van kunnen maken, zo blijkt uit de aankondiging van 8 mei:

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

World App

Het nieuwe project van Worldcoin draagt de naam “World App” en werkt op de besturingssystemen van Android en iOS. Het draait op het moment van schrijven op Polygon (MATIC), dat op zijn beurt weer draait op Ethereum (ETH). De app maakt het voor gebruikers mogelijk om usd coin, dai, ether, worldcoin en wrapped bitcoin aan te houden.

De applicatie zelf maakt gebruik van het “World ID” systeem van het project zelf, om mensen van bots te onderscheiden. Gebruikers die willen profiteren van de gratis transacties moeten zich eerst registreren voor een World ID, waarvoor je jouw telefoonnummer moet inleveren en een scan van je iris moet laten maken.

Dat laatste is voor sommige mensen wellicht een stapje te ver. Waarom zou je immers een scan van je iris afgeven aan een partij die je helemaal niet kent? De ontwikkelaars zelf zeggen dat het project de data helemaal niet opslaat, maar dat het een zogenaamde zero-knowledge proof genereert, om te verifiëren dat een gebruiker een mens is.

Advertentie

Voor iedereen toegankelijk

In principe is de app van Worldcoin voor iedereen te gebruiken, maar alleen gebruikers met een World ID krijgen de mogelijkheid om gratis transacties te doen. Het project heeft samenwerkingen met verschillende exchanges, waaronder Moonpay en Ramp.

Munten in de wallet kunnen via de ingebouwde intergratie met Uniswap, een decentrale exchange (DEX), worden verhandeld. De wallet is in het bijzonder gebouwd voor mensen die wat minder ervaring hebben met crypto.

De ontwikkelaars van de wallet kwamen erachter dat de gewone gebruiker niet voldoende kennis heeft om traditionele wallets te onderhouden. Om die reden kozen ze voor een meer simpele opzet, wat uiteindelijk resulteerde in deze wallet. Grappig feitje is dat Sam Altman, de mede-oprichter van ChatGPT, ook de mede-oprichter van Worldcoin is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie