Thom Derks Thom Derks
09/05/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 04:00

Worldcoin lanceert nieuwe crypto wallet alleen voor “echte mensen”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor 'echte mensen'

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

De opkomst van kunstmatige intelligentie maakt sommige mensen bang dat we straks niet meer in staat zijn om computers van echte mensen te onderscheiden. Om dat probleem op te lossen komt Worldcoin nu met een nieuwe wallet die alleen voor “echte mensen” is. Het gaat om een wallet zonder transactieskosten waar alleen geverifieerde mensen gebruik van kunnen maken, zo blijkt uit de aankondiging van 8 mei:

Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer
Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer

World App

Het nieuwe project van Worldcoin draagt de naam “World App” en werkt op de besturingssystemen van Android en iOS. Het draait op het moment van schrijven op Polygon (MATIC), dat op zijn beurt weer draait op Ethereum (ETH). De app maakt het voor gebruikers mogelijk om usd coin, dai, ether, worldcoin en wrapped bitcoin aan te houden.

De applicatie zelf maakt gebruik van het “World ID” systeem van het project zelf, om mensen van bots te onderscheiden. Gebruikers die willen profiteren van de gratis transacties moeten zich eerst registreren voor een World ID, waarvoor je jouw telefoonnummer moet inleveren en een scan van je iris moet laten maken.

Dat laatste is voor sommige mensen wellicht een stapje te ver. Waarom zou je immers een scan van je iris afgeven aan een partij die je helemaal niet kent? De ontwikkelaars zelf zeggen dat het project de data helemaal niet opslaat, maar dat het een zogenaamde zero-knowledge proof genereert, om te verifiëren dat een gebruiker een mens is.

Advertentie

Voor iedereen toegankelijk

In principe is de app van Worldcoin voor iedereen te gebruiken, maar alleen gebruikers met een World ID krijgen de mogelijkheid om gratis transacties te doen. Het project heeft samenwerkingen met verschillende exchanges, waaronder Moonpay en Ramp.

Munten in de wallet kunnen via de ingebouwde intergratie met Uniswap, een decentrale exchange (DEX), worden verhandeld. De wallet is in het bijzonder gebouwd voor mensen die wat minder ervaring hebben met crypto.

De ontwikkelaars van de wallet kwamen erachter dat de gewone gebruiker niet voldoende kennis heeft om traditionele wallets te onderhouden. Om die reden kozen ze voor een meer simpele opzet, wat uiteindelijk resulteerde in deze wallet. Grappig feitje is dat Sam Altman, de mede-oprichter van ChatGPT, ook de mede-oprichter van Worldcoin is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie