Kevin Schijven Kevin Schijven
22/03/2023 11:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 11:29

XRP, cardano en deze crypto stijgen hard terwijl bitcoin afkoelt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en Shiba Inu in de lift, maar deze crypto schiet 60% omhoog

Foto: Me dia/Shutterstock

De grootste crypto munt op de markt koelt af in afwachting van de Federal Open Market Committee (FOMC) later vandaag. Dat lijkt wat ruimte te bieden aan een aantal grote altcoins om een kleine inhaalslag te maken, al volgen lang niet alle munten. Houd er rekening mee dat men verwacht dat het nog spannend kan worden vandaag. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 0,8% naar $1,122 biljoen

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin houdt nog stand boven $28.000

Bitcoin (BTC) maakte gisteren een kleine dip, maar herstelde snel en tikte vervolgens $28.600 aan, de hoogste prijs sinds juni 2022. Sindsdien hangt bitcoin vast tussen $28.200 en $28.400, maar de markt verwacht dat het nog volatiel kan worden door FOMC vanavond.

Advertentie

Ethereum terug boven $1.800

Ethereum (ETH) maakte gisterenmiddag een flinke sprong, maar kwam rond $1.820 iets te veel weerstand tegen. Ether houdt vooralsnog stand rond $1.800, al lijkt de koers vanochtend daar wat moeite mee te krijgen. ETH staat vandaag 2,1% in de plus.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP koers schiet ervandoor

Ripple (XRP) stal gisteren de show, mogelijk door nieuws omtrent de rechtszaak. De koers zag eindelijk opleving en maakte een enorme stijging die rond $0,494 piekte. Tegen vanochtend zakt XRP terug naar $0,45, maar daarmee staat de koers alsnog ruim 16% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano maakt ook forse stijging

Ook cardano (ADA) kon de afgelopen 24 uur flink aantrekken. De ADA koers tikte vanochtend vroeg een piek van $0,388 aan en houdt vooralsnog stand boven $0,37. Met een prijs van $0,375 staat ADA momenteel 10% in de plus.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 10 kleurt groen, behalve binance coin

Dogecoin (DOGE) is vervolgens de hardste stijger uit de top 10 en staat met een prijs van $0,076 vandaag 4,4% in de plus. Polygon (MATIC) staat met $1,15 slechts 2% in de plus en solana (SOL) met $22,7 slechtst 1% in de plus. Binance coin (BNB) maakt vanochtend echter een forse duik naar $327 en staat daarmee 3% in de min.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Ook in de top 100 kleurt niet alles groen. Een aantal forse stijgers van de afgelopen tijd dalen vandaag. Zo zakt synthetix (SNX) met 3,3%, immutablex (IMX) met 3,7%, xdc network (XDC) met 6,7% en stacks (STX) met 7,1%.

Toch hebben we in de top 100 ook een aantal koersen in de plus, al stijgen ze niet zo hard als XRP. Frax share (FXS), singularitynet (AGIX) en bitcoin sv (BSV) staan bijna 6% in de plus.

Chainlink (LINK) stijgt met bijna 7%, stellar (XLM) staat al 8% in de plus en bitget token (BGB) al 9,5%. Algorand (ALGO) stijgt zelfs met 11% en kwam kort boiven $0,24 uit.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie