Kevin Schijven Kevin Schijven
06/10/2022 08:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2022 08:26

XRP stijgt weer harder dan BTC en ETH, maar LUNC blijft dalen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt maakt wederom forse duik, toch blijft XRP juist stijgen

Foto: mkarco/Shutterstock

De crypto-markt kon de afgelopen paar dagen goed stijgen, maar dat remde gisteren af. Desondanks lijken veel koersen nog in een voorzichtige opwaartse trend te zitten. Meerdere cryptocurrencies tikten afgelopen nacht nog nieuwe pieken aan. De totale marktkapitalisatie stijgt echter met met slechtst 0,2% naar $1,008 biljoen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin stoeit met 50-dagen MA

Bitcoin (BTC) piekte vanochtend op $20.420, de hoogste prijs sinds 13 september. Bitcoin stoeit vooralsnog met het bereik tussen 50-dagen simple moving average (SMA) en exponential moving average (EMA), tussen $20.100 en $20.300. Op het moment van schrijven zakt de bitcoin koers terug naar $20.200 op Coinbase en €20.400 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin 0,2% in de plus vandaag.

Advertentie

Ethereum vertrouwen keer terug

Ethereum (ETH) zakte gisterenmiddag helemaal naar $1.320, maar herstelde onmiddelijk en tikte afgelopen nacht een piek van $1.385 aan. Vanochtend lijkt de koers vooralsnog stand te houden rond $1.365 waarmee koers 1,3% in de plus staat.

Analysebedrijf Santiment meldt dat het vertrouwen sinds de ‘merge’ weer lijkt terug te keren naar Ethereum. Het aantal nieuwe adressen dat dagelijks wordt aangemaakt is terug op 70.000 en het aanbod van ETH op exchanges is teruggezakt naar 14,6%.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP stijgt weer ’t sterkst van de top 10

Ripple (XRP) was in de afgelopen 24 uur wederom de sterkste stijger onder de grootste crypto. XRP tikte vanochtend zelfs weer even de $0,5 aan, maar zakt momenteel naar $0,495. Desondanks staat XRP vandaag 3,5% in de plus.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

De meeste crypto in de top 100 kleuren groen, maar voor de meeste koersen zijn dat geen grote stijgingen. Uniswap (UNI) staat samen met trust wallet (TWT), die nu de top 100 binnenkomt, zo’n 5% in de plus.

Evmos (EVMOS) en ethereum name service (ENS) staan beide ongeveer 11% in de plus vandaag. Tokenize xchange (TKK) is de grote winnaar vandaag. De TKK koers staat maar liefst 19% in de plus en dat heeft wellicht met een airdrop te maken als je je inschrijft voor de exchange.

Daartegenover hebben we een paar beruchte crypto die weer rood kleuren. Terra luna (LUNA) daalt met 3% en celsius network (CEL) staat zelfs 4% in de min. Terra luna classic (LUNC) echter de grootste verliezer vandaag en daalt met 4,5%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie