Rico Engelbarts
04/06/2018 10:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:57

Zoekterm “Ethereum” is meer dan 110 miljoen keer gegoogled

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: leksiv/Shutterstock

Gezien de impact die Ethereum op de ontwikkeling van blockchain heeft  gehad sinds haar oprichting in 2015, is het voor te stellen wat blockchain en cryptocurrency vandaag zouden zijn zonder Ethereum.
Ethereum is verschenen in 110 miljoen Google-zoekopdrachten
ConsenSys, een blockchain venture productie-studio die gedecentraliseerde applicaties op Ethereum ontwikkelt, boodt een analyse aan van de bijdragen van de cryptocurrency aan blockchain in een recent blog. Hier is een kort overzicht.
Het woord “Ethereum” is in de afgelopen twee jaar vermeld in meer dan 110 miljoen Google-zoekopdrachten, aldus het blog. Gemiddeld wordt #ethereum 20.000 keer per dag getweet.
Het ETH-netwerk heeft ongeveer 240 miljoen transacties verwerkt. Op 4 januari legde het een record van 1,3 miljoen transacties vast in een periode van 24 uur.
ethereum_meer_dan_110_miljoen_keer_gegoogled
De bijna 17.000 nodes die de Ethereum-blockchain op zes continenten bedienen, maken het het meest gedecentraliseerde blockchain-platform; een ander teken hiervoor zijn de 35 miljoen unieke adressen. Het aantal nieuwe hiervan overschreed op 4 januari voor het eerst meer dan 1 miljoen en liet een record zien van meer dan 350.000 nieuwe adressen in 24 uur.
Het is ook het platform dat het meest betrokken is bij smart contracts, die ongetwijfeld een van de meest dynamische tools in de hedendaagse technologie zijn. 94% van de top 100 tokens op basis van beurswaarde is gebouwd op het Ethereum-netwerk, evenals 87% van de top 800 tokens. De tokens gebouwd op Ethereum zijn grotendeels verantwoordelijk voor verkoop van $5,5 miljard aan tokens in 2017 en $6,5 miljard in het eerste kwartaal van dit jaar.
De grootste blockchain ontwikkelaars-community
De geschatte 250.000 ontwikkelaars van Ethereum vertegenwoordigen ook de grootste ontwikkelaars-community van blockchain. Truffle, een ETH-ontwikkelingskader, overschreed 200.000 downloads in oktober 2017. Github vermeldt 220.000 Ethereum-commits en 14.000 repositories.
De MetaMask browser-extensie waarmee gebruikers Ethereum DApps kunnen bedienen zonder een volledige Ethereum-node te gebruiken, heeft meer dan 1 miljoen gebruikers bereikt.
Stichtingen, organisaties, bedrijven en startups hebben zich aangesloten bij allianties op te profiteren van het ecosysteem van Ethereum, waarvan The Ethereum Enterprise Alliance, die in een jaar tijd is uitgebreid tot meer dan 500 leden, de opvallendste is.
Overheden wereldwijd die blockchain-technologie willen toepassen, hebben grotendeels Ethereum gebruikt. Brazilië heeft dit jaar besloten petities op het netwerk van de coin te plaatsen. Canada test Ethereum om burgers toegang te geven tot informatie over het gebruik van overheidssubsidies om zorgen over corruptie aan te pakken. Het Zwitserse kanton Zug heeft digitale ID’s aangeboden die geregistreerd zijn op Ethereum en Chili gebruikt het netwerk voor het bijhouden van gegevens van energienetwerken. Dubai werkt in 2020 aan een volledig door blockchain aangedreven stad, terwijl Estland een “digitale republiek” is geworden die Ethereum gebruikt.
Tot nu toe 1.552 DApps
DApps vormen het belangrijkste verkoopargument van de blockchain, waarmee ontwikkelaars smart contracts kunnen maken. Er zijn reeds 1.552 DApps gemaakt en meer zijn nog in ontwikkeling.
Talrijke schaalbaarheids-projecten proberen in de tussentijd layer 2 solutions aan te bieden, ook bekend als “inter-blockchain-protocollen”.
Een ontwikkelaars-netwerk, Cosmos genaamd, maakt interoperabiliteit en scaling van de blockchain mogelijk. CryptoZombies is een app waarmee iedereen smart contracts kan coderen, OmiseGO maakt het mogelijk om met plasma snelle grensoverschrijdende transacties te versturen.
Wat betekent deze data voor de toekomst van cryptocurrency en gedecentraliseerde netwerken in het algemeen? Volgens ConsenSys betekent dit dat Ethereum een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling van de volgende fase van internet: Web 3.0.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Advertentie