Kevin Schijven Kevin Schijven
29/09/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 04:00

Amerika gaat crypto technologie inzetten om maanlanding te bewijzen

Nieuws
Amerika gaat crypto technologie inzetten om maanlanding te bewijzen

Foto: Castleski/Shutterstock

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat blockchain, de technologie achter crypto, inzetten om de echtheid van de volgende maanlanding te bewijzen. 

Dit innovatieve gebruik van blockchain belooft een nieuw tijdperk in te luiden voor de verificatie van historische gebeurtenissen en de bescherming van wetenschappelijke integriteit.

https://twitter.com/sciencefocus/status/1705295961075957990

VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar – kans om in te stappen?
VeChain koers zeer bullish, maar ADA heeft het zwaar - kans om in te stappen?

NASA benut crypto technologie voor maanlanding

De aankondiging werd gedaan in samenwerking met vooraanstaande blockchain-experts en heeft wereldwijd de aandacht getrokken. Volgens de verklaring zal NASA gebruikmaken van de technologie achter crypto. De blockchain, een gedecentraliseerd grootboeksysteem, zal worden ingezet om alle relevante gegevens met betrekking tot de missie vast te leggen. Dit systeem zal onveranderlijke records bevatten die voor het publiek toegankelijk zijn.

Dit project zou in februari van 2024 uit de startblokken moeten komen. Er zal een lading aan ‘data cubes’ naar de maan worden gestuurd. Deze kubussen kunnen gegevens in meer dan twee dimensies opslaan. De data die ze opdoen worden eenmaal terug op aarde geverifieerd. Als alles volgens plan gaat, zal dezelfde technologie nogmaals verifiëren dat mensen op de maan zijn geland, wanneer NASA zijn tweede missie genaamd Artemis 3 in 2025 lanceert.

Het gebruik van blockchain-technologie voor deze missie heeft meerdere voordelen. Ten eerste biedt het een ongekend niveau van transparantie en traceerbaarheid. Elk detail, van lancering tot landing, zal in realtime worden vastgelegd en geverifieerd door middel van cryptografische handtekeningen.

Bovendien maakt blockchain-technologie het vrijwel onmogelijk om gegevens te manipuleren of te vervalsen. Door middel van gedistribueerde grootboeken wordt elke poging tot manipulatie onmiddellijk gedetecteerd en voorkomen. Dit verzekert het publiek en de wetenschappelijke gemeenschap dat de gepresenteerde informatie authentiek en betrouwbaar is.

Advertentie

Blockchain voor meer alleen dan de maanlanding

Het initiatief van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft ook grote implicaties voor de toekomst van blockchain-technologieën. Lonestar en het Isle of Man werken samen om vooruitstrevende langetermijnopslagsystemen op de maan te ontwikkelen die afhankelijk zijn van zonne-energie en geen extra infrastructuur nodig hebben om op te zetten.

De lancering van dit baanbrekende project geldt nu al als een mijlpaal in de ruimtevaartgeschiedenis, met belofte voor een nieuwe standaard in historische verificatie. De samenwerking tussen NASA en blockchain-experts markeert een opwindend nieuw hoofdstuk in technologie en ruimteverkenning.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie