Wessel Kersting Wessel Kersting
02/04/2022 14:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 13:18

Crypto analyse BTC: Gaat bitcoin verder omhoog?

Analyses
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

In de crypto-analyse van vandaag kijken we naar de nummer één cryptocurrency ter wereld: bitcoin (BTC). In dit artikel behandelen we de bitcoin koers op basis van een fundamentele en een technische analyse. We zullen eerst de recente ontwikkelingen doornemen om te zien wat in de afgelopen periode afspeelde in het ecosysteem van Bitcoin. Natuurlijk kijken we ook naar de koersgrafiek van bitcoin om de recente prijsactie te bestuderen. Additionele technische analyses van onze analisten over bitcoin zijn te vinden in de premium omgeving voor leden van Crypto Insiders!

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Recente bitcoin ontwikkelingen

Een van de meest recente ontwikkelingen van Bitcoin is dat gister de 19 miljoenste BTC werd gemined. Dit is een interessant gegeven, aangezien er in totaal slechts 21 miljoen bitcoin gemined zullen worden. Zodra deze 21 miljoen bitcoin in omloop zijn, zullen er geen extra bitcoins meer bijkomen. Hoewel het lijkt alsof we bijna op de einstreep zitten na ongeveer 12 jaar, is niks minder waar. De laatste paar bitcoins zullen pas in het jaar 2140 gemined worden. De nieuwe toestroom aan bitcoins wordt namelijk afgeremd door de zogenaamde bitcoin halving

Ook zien we een interessant patroon ontstaan tussen het aantal actieve wallets en het volume van bitcoin. Er zit logischerwijs een correlatie tussen deze twee gegeven; immers hoe meer wallets er actief zijn, des te hoger het volume uitpakt. Echter valt het op dat er om de 6 tot 8 dagen een nieuwe piek ontstaat in het aantal actieve wallets. Deze pieken komen vervolgens ook in de grafiek voor het volume (de paarse grafiek) duidelijk terug. De meeste investeerders zijn dus elke 6 tot 8 dagen actief met hun bitcoins bezig.

Bron: Santiment

Daarnaast zien we de bovenstaande pieken ook op de onderstaande grafiek terugkomen. De onderstaande grafiek laat de in- en uitstroom van bitcoin zien naar exchanges. Deze grafiek toont over het algemeen een netto uitstroom; vrijwel elke dag komt het aantal bitcoins dat opgenomen wordt uit exchanges hoger uit dan de hoeveelheid die wordt gestort. Dit is natuurlijk een bullish teken, aangezien dit laat zien dat investeerders hun bitcoin voor een langere periode willen vasthouden en niet van plan zijn om ze te verkopen.

Bron: Santiment
Advertentie

Technische analyse bitcoin

De bitcoin koers toonde de afgelopen weken weer veel actie, maar het uitbreken boven de dubbele piek was toch wel het hoogtepunt. De koers had de laatste veel moeite met het doorbreken van het niveau rond $45.500, maar dat lukte uiteindelijk toch. De afgelopen dagen maakte de koers toch weer een lichte beweging naar beneden, maar deze beweging heeft er enkel voor gezorgd dat de oude weerstand van $45.500 als nieuwe steun werd getest. Vooralsnog lijkt het erop dat we dit niveau vast kunnen blijven houden. Zolang de koers hier niet weer onderdoor zakt, blijven we bullish. De witte lijnen op de onderstaande grafiek zijn niveaus waar bitcoins nog sterke weerstand kan tegenkomen voordat de koers echt naar boven kan. Het blijven dus nog onzekere tijden voor bitcoin. 

 

Hoe bepaal ik het juiste moment om bitcoin te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in BTC, maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium omgeving voor leden! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
VeChain (VET) koers kan weer hard stijgen na boost van Revolut
VeChain (VET) koers kan weer hard stijgen na boost van Revolut
Advertentie