Wessel Kersting Wessel Kersting
11/02/2022 12:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:10

RON koers-analyse: NFT-marktplaats profiteert van update Axie Infinity

Analyses
RON koers-analyse: NFT-marktplaats profiteert van update Axie Infinity

Foto: Icons Market/Shutterstock

RON is vandaag met maar liefst 7% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom de koers van deze cryptovaluta in waarde is gestegen. Ook analyseren we de koers zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken om RON te kopen of verkopen.

Een van coins die het beste gepresteerd heeft vandaag is Ronin (RON). Deze coin wist in de afgelopen 24 uur een stijging door te maken van ongeveer 7%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we zelfs een stijging van ongeveer 53%. Door de stijging staat RON op de 161e plaats op basis van marktwaarde.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Ronin?

Ronin Network is een op Ethereum (ETH) gebaseerde sidechain die is ontworpen voor blockchain gaming. Roning Network is opgezet door Sky Mavis, het bedrijf dat ook achter het play-to-earn spel Axie Infinity zit. Op het platform van Ronin krijgt de gebruiker verschillende mogelijkheden waaronder staking mogelijkheden, een launchpad voor crypto games en als belangrijkste de marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s). Op deze marktplaats worden natuurlijk Axies verkocht maar ook stukken virtueel land en verschillende andere items. 

Advertisement

Waarom stijgt RON in waarde? 

Er zijn een aantal mogelijke redenen die de stijging zouden kunnen verklaren. De eerste zou dit bericht kunnen zijn waarin het team van Ronin aangeeft dat zij de nummer 2 zijn in NFT volume. Ze geven aan dat het volume is gestegen met ongeveer 50%, dat ze bijna 36 duizend unieke kopers hebben gehad en dat er bijna 80 duizend transacties zijn gedaan. Dat is natuurlijk erg goed nieuws voor het platform en voor de token aangezien die wordt gebruikt op het platform.

Het gestegen volume zou ook verklaard kunnen worden door de ontwikkelingen rondom Axie Infinity. Aangezien Ronin natuurlijk een platform is dat verbonden aan Axie Infinity. Door de updates die zijn uitgevoerd in het spel zijn de tokens AXS en SLP hard gestegen. Deze stijgingen hebben er mogelijk op hun beurt weer voor gezorgd dat RON en het volume op Ronin ook is gestegen.

Technische analyse

Op de lagere timeframe is er een duidelijk higher high en higher low patroon te zien. Dit kenmerkt zich, zoals de naam al doet vermoeden, aan steeds hoger wordende pieken en bodems. Op het moment wordt de vorige piek getest voor nieuwe steun. Mochten we dit niveau houden dan zou dit een perfect moment zijn voor de koers om verder te stijgen om een nieuwe piek te maken. Mochten we dit niveau toch niet houden is het alsnog geen ramp, zolang we maar boven de vorige bodem blijven. Als we ook hier verder wegzakken dan is het patroon doorbroken en kunnen we verder naar beneden. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of de update van Axie Infinity nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in RON? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement