Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) betalingen in VS mogelijk door nieuwe MasterCard van BitPay

De bekende crypto betalingsverwerker BitPay komt met een MasterCard prepaidkaart waarmee gebruikers hun cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) gemakkelijk uit kunnen geven. Doordat de betaalkaart overal waar MasterCard geaccepteerd wordt, gebruikt kan worden, kan het een nieuwe boost voor de adoptie van cryptocurrencies betekenen.

Helaas voor ons Europeanen zal de debetbetaalkaart eerst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. In gesprek met Cointelegraph vertelt BitPay CEO Stephen Pair dat de kaart specifiek op crypto-gebruikers gericht is:

Het echte doel van de BitPay-kaart is om gebruikers een gemakkelijke manier te bieden om hun crypto naar een prepaid-kaart te converteren. BitPay is een betalingsbedrijf, daarom zijn we gefocust om mensen en bedrijven een gemakkelijke manier te bieden om handel te drijven met crypto.

- Advertentie -

Steeds vaker verschijnen prepaidkaarten op de markt waarmee gebruikers dus betalingen kunnen doen middels traditionele wegen. Over het algemeen lijken betalingen met crypto steeds vaker plaats te vinden. Volgens de website van BitPay verwerkte het platform alleen dit jaar al zo’n 98.000 crypto-betalingen per maand.

Het is niet bekend of BitPay de betaalkaart ook in Europa gaat uitbrengen. Europeanen hebben echter wel toegang tot een aantal vergelijkbare oplossingen. Zo is de bekende cryptocurrency-exchange Binance van plan om een Visa betaalkaart uit te brengen.

Een andere bekende exchange, Coinbase, heeft daarnaast ook een betaalkaart gelanceerd. De Coinbase Card zet automatisch crypto vanuit de wallet van Coinbase-klanten om waardoor betalingen in fiat kunnen worden gedaan.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.243,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.243,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...