Timo Bult Timo Bult
11/06/2020 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2020 17:15

Bitcoin (BTC) betalingen in VS mogelijk door nieuwe MasterCard van BitPay

Nieuws
Bitcoin (BTC) betalingen in VS mogelijk door nieuwe MasterCard van BitPay

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende crypto betalingsverwerker BitPay komt met een MasterCard prepaidkaart waarmee gebruikers hun cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) gemakkelijk uit kunnen geven. Doordat de betaalkaart overal waar MasterCard geaccepteerd wordt, gebruikt kan worden, kan het een nieuwe boost voor de adoptie van cryptocurrencies betekenen.
Helaas voor ons Europeanen zal de debetbetaalkaart eerst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. In gesprek met Cointelegraph vertelt BitPay CEO Stephen Pair dat de kaart specifiek op crypto-gebruikers gericht is:

Het echte doel van de BitPay-kaart is om gebruikers een gemakkelijke manier te bieden om hun crypto naar een prepaid-kaart te converteren. BitPay is een betalingsbedrijf, daarom zijn we gefocust om mensen en bedrijven een gemakkelijke manier te bieden om handel te drijven met crypto.

Steeds vaker verschijnen prepaidkaarten op de markt waarmee gebruikers dus betalingen kunnen doen middels traditionele wegen. Over het algemeen lijken betalingen met crypto steeds vaker plaats te vinden. Volgens de website van BitPay verwerkte het platform alleen dit jaar al zo’n 98.000 crypto-betalingen per maand.
Het is niet bekend of BitPay de betaalkaart ook in Europa gaat uitbrengen. Europeanen hebben echter wel toegang tot een aantal vergelijkbare oplossingen. Zo is de bekende cryptocurrency-exchange Binance van plan om een Visa betaalkaart uit te brengen.
Een andere bekende exchange, Coinbase, heeft daarnaast ook een betaalkaart gelanceerd. De Coinbase Card zet automatisch crypto vanuit de wallet van Coinbase-klanten om waardoor betalingen in fiat kunnen worden gedaan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie