Bitcoin (BTC) breekt MA en bereikt volgende weerstand, gaan we weer richting de $14.000?

Array

De bitcoin (BTC) koers heeft vanmiddag een goede stap gezet in de richting van een herstel richting de $14.000. De bulls wisten bitcoin door de 50-uurs Moving Average (MA) te drukken, maar stuitten direct op de weerstandszone bij $13.800. Kunnen de bulls doorzetten en de $14.000 opnieuw testen?

Bitcoin (BTC) versnelt door 50-uurs MA

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin steun kon vinden op het prijsniveau bij $13.300, maar dat de 50-uurs MA in eerste instantie nog voor weerstand zorgde. De afgelopen 24 uur vond de bitcoin koers hier meerdere keren weerstand met een aantal kleine retracements tot gevolg.

- Advertentie -

Daar kwam vanmiddag een einde aan. Dit keer zakte bitcoin namelijk niet terug vanaf de 50-uurs MA. Rond 14:00 werd na een stuiter bij $13.300 deze MA gebroken. Binnen twee uur tijd steeg bitcoin ongeveer 2,5% in waarde naar op dit moment een high van $13.807.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $13.766 op cryptocurrency exchange Coinbase. De $13.800 lijkt dus voor nu een obstakel te vormen. Hier ligt op basis van verleden prijsbewegingen een weerstandszone en is eigenlijk het laatste obstakel op de weg naar $14.000.

De komende uren moeten traders dus de weerstand bij $13.800 in de gaten blijven houden. Bij een retracement zou steun gevonden kunnen worden bij $13.615 in de vorm van de 50-uurs MA.

Vergeet ook niet dat vannacht de ontknoping plaatsvindt van de Amerikaanse persidentsverkiezingen. Dit kan extra volatiliteit veroorzaken, zowel naar beneden als naar boven. Veel handelaren kiezen er dan ook voor om even niet te handelen. Anderen zien dit juist als een mooi moment om winsten te maken.

Wat Bitcoin Twitter zegt

Hier en daar zijn toch wat positieve berichten te horen. Zo noemt Byzantine General de huidige situatie “het perfecte recept voor nog een monsterrally.” Hij verwijst onder andere naar het nieuws omtrent de Huobi exchange.

Ten slotte ligt de koers volgens het Stock-to-Flow model van de Nederlandse analist PlanB nog steeds op schema!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...