Bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan een miljard in beslag genomen, grootste inbeslagname ooit

Array

Het Amerikaanse ministerie van Justitie, de Department of Justice (DoJ), heeft 69.370 bitcoin (BTC) ter waarde van meer dan $1 miljard in beslag genomen. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten van 5 november.

Naast bitcoin zijn ook dergelijke hoeveelheden aan bitcoin cash (BCH), bitcoin gold (BTG) en bitcoin satoshi’s vision (BSV) in beslag genomen. De DoJ meldt dat dit de grootste cryptocurrency inbeslagneming ooit is.

- Advertentie -

De DoJ meldt verder dat de crypto zat in een wallet van een onbekend persoon, die ‘Individual X” wordt genoemd in het gerechtelijke document. Individual X zou de crypto gestolen hebben van de beruchte darkweb marktplaats Silk Road.

Volgens het onderzoek was Individual X in staat Silk Road te hacken en ongeautoriseerd en illegaal toegang te krijgen tot Silk Road. Hij kon daardoor de illegale cryptocurrency van Silk Road stelen en deze in wallets verplaatsen die door Individual X werden beheerd. Volgens het onderzoek werd Ulbricht zich bewust van de online identiteit van Individual X en bedreigde hij Individual X voor teruggave van de cryptocurrency aan Ulbricht.

Ross Ulbricht was de oprichter van Silk Road. Hij werd in 2015 veroordeeld met twee levenslange gevangenisstraffen. Eerder deze week werd al een enorme transactie waargenomen omtrent de bovenstaande bitcoin. Er gingen allerlei wilde theorieën rond, het was namelijk een adres dat populair was om te proberen te hacken. Nu blijkt dat het deze Individual X was die had ondertekend om de bitcoin te overhandigen.

De grote vraag is wanneer deze bitcoins weer in circulatie terechtkomen. Dat ging historisch namelijk vaak gepaard met een reactie van de koers. Dat kan echter nog wel enige tijd verwijderd zijn.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...