Bitcoin wallet adressen met $10, $100 en $1000 aan BTC bereiken nieuwe all-time highs (ATH)

Array

Volgens gegevens van blockchain analysebedrijf Glassnode blijft het aantal bitcoin (BTC) adressen hard stijgen. Wallet-adressen met $10 aan BTC, 100$ aan BTC, en $1000 aan BTC hebben allemaal een nieuw all-time high (ATH) gevestigd deze week.

Aantal Bitcoin-adressen met ten minste:

$10 aan BTC: 17,6 miljoen – ATH

$100 aan BTC: 9,7 miljoen – ATH

$1000 aan BTC: 3.6 miljoen – ATH

- Advertentie -

Aldus Rafael Schultze-Kraft, CTO van Glassnode. Volgens het onderzoeksbureau zijn ook BTC-adressen met meer dan $1 miljoen aan bitcoin deze week de 20.000 voorbij geschreden. Geen ATH, maar alsnog het hoogst sinds januari 2018.

Eerder deze week kwam naar buiten dat ook wallets met meer dan 1.000 BTC, dus meer dan $13 miljoen aan bitcoin, het hoogst staat in vier jaar. Dit zijn de beruchte bitcoin whales.

Deze records vallen samen met een afname van de hoeveelheid bitcoin op cryptocurrency-exchanges. Dat duidt aan dat veel investeerders, zowel de kleine particuliere alsmede de grote whales, niet bereid zijn om tegen de huidige prijzen te verkopen, maar er juist voor kiezen om te accumuleren. Dat kan zeer bullish uitpakken voor de koers.

Daar komt bij, zoals Schultze-Kraft en Willy Woo aangeven, dat men ervan uit kan gaan dat de meeste bitcoins die al meer dan zeven jaar niet meer zijn verplaatst, waarschijnlijk permanent verloren zijn. Dat betekent dat bitcoin wellicht nog schaarser is dan mensen denken. Dit zou het huidige circulerende aanbod met 16%, of 3 miljoen BTC, reduceren. Het uiteindelijke totale aanbod zal dan ergens op 17-18 miljoen eindigen en niet de bekende 21 miljoen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...