Kevin Schijven Kevin Schijven
27/10/2020 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2020 07:05

Aantal bitcoin whales staat het hoogst in 4 jaar terwijl BTC op exchanges blijft afnemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aantal bitcoin whales staat het hoogst in 4 jaar terwijl BTC op exchanges blijft afnemen

De hoeveelheid bitcoin (BTC) whales, investeerders met enorm veel bitcoin in bezit, is gestegen naar het hoogste punt in vier jaar. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Glassnode op 26 oktober.
Volgens Glassnode is het aantal whale entities, clusters van adressen die behoren tot een enkele whale, hard toegenomen afgelopen week. Bitcoin whales met meer dan 1.000 BTC in bezit, wat momenteel meer dan $13 miljoen waard is, zijn de afgelopen week met ongeveer 2,2% toegenomen en staat nu op 1.939.
Deze toename valt samen met de enorme prijsstijging van afgelopen week. De prijs van bitcoin is met maar liefst 14% toegenomen ten opzichte van vorige week. De stijging begon kort nadat nieuws naar buitenkwam dat de populaire betalingsverwerker PayPal de crypto-markt instapt.
Over heel 2020 is het aantal whale entiteiten zelfs met 13% toegenomen. Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat steeds meer institutionele investeerders bitcoin beginnen te zien als een zogeheten hedge, of afdekking tegen de aankomende inflatie van fiatvaluta.
Daarom stapten een aantal grote beursgenoteerde bedrijven recent de markt in. Square van Twitter CEO Jack Dorsey investeerde $50 miljoen in bitcoin een paar weken geleden. Daarvoor investeerde MicroStrategy al $425 miljoen. Onlangs kwamen daar ook Stone Ridge en Mode Global Holdings bij.
De invloed van whales op de markt staat al enkele jaren ter discussie. Onlangs bracht Whalemap een nieuwe grafiek uit waarop te zien is waar een aantal whales bitcoin accumuleren. Deze clusters kunnen wellicht dienen als ondersteuning- en weerstandsniveaus voor de koers om in de gaten te houden.
Twitteraar Squeeze meldt, gebaseerd op gegevens van Cryptoquant, dat de hoeveelheid bitcoin op cryptocurrency-exchanges nog steeds aan het afnemen is. De whales zijn nog steeds niet bereid om hun bitcoin te verkopen, zelfs niet tegen de huidige prijs boven de $13.000 en dat is zeer bullish.


Glassnode meldde onlangs nog dat 98% van alle bitcoin unspent transaction outputs (UTXO’s) momenteel in de winst staat en dat we een dergelijk niveau niet sinds de bull-run uit eind 2017 hebben gezien.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie