Kevin Schijven Kevin Schijven
24/10/2020 14:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2020 14:32

Data over bitcoin (BTC) whales toont welke prijsniveaus we in de gaten moeten houden

Nieuws
Data over bitcoin (BTC) whales toont welke prijsniveaus we in de gaten moeten houden

Volgens Whalemap, een relatief nieuwe on-chain indicator, zijn onlangs nieuwe zogeheten whale bubbels of clusters gevormd die als belangrijke ondersteuning- en weerstandniveaus kunnen dienen voor de koers van bitcoin (BTC).
Bitcoin whales zijn investeerders met een enorme hoeveelheid BTC in hun wallets. Deze clusters vormen zich wanneer deze whales grote hoeveelheden bitcoin accumuleren. Op de grafiek van Whalemap tonen de “bubbels” de momenten aan wanneer er een grote inflow (toestroom) van BTC plaatsvond in de wallets van deze whales:


De nieuwste whale cluster werd onlangs gevormd rond de $12.868, en dat zou kunnen betekenen dat dit wellicht de volgende supportzone is om in de gaten te houden. De BTC-koers testte gisterenavond nog deze support, en hield daarboven stand.
De vorming van dit cluster valt samen met de enorme prijsstijging van bitcoin die de afgelopen dagen plaatsvond. Op 21 oktober kwam nieuws naar buiten dat PayPal de cryptocurrency markt instapt. Sindsdien is de koers van bitcoin met meer dan 8% toegenomen van ongeveer $11.900 naar $12.900 op het moment van schrijven.
Daarna is er nog een kleinere cluster te vinden op $12.256 en vervolgens een hele grote op $11.857. De koers van bitcoin is in oktober met zo’n 20% gestegen, de prijs lag op 1 oktober nog rond $10.700. Met zulke snelle stijgingen neemt de kans op een correctie ook snel toe. Mocht de prijs echter boven het supportlevel van $11.857 standhouden, dan neemt de kans toe dat deze rally zich zal voortzetten.
Whalemap voegt daaraantoe dat wanneer de koers zich in nieuwe wateren bevindt, dan is de moving profits & losses (MPL) een handige indicator om te zien wanneer de markt “oververhit” raakt door investeerders die ervoor kiezen hun winst te pakken. Volgens Whale Map ziet het ernaar uit dat we momenteel de top van deze trendlijn bereiken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie