Kevin Schijven Kevin Schijven
24/10/2020 14:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2020 14:32

Data over bitcoin (BTC) whales toont welke prijsniveaus we in de gaten moeten houden

Nieuws
Data over bitcoin (BTC) whales toont welke prijsniveaus we in de gaten moeten houden

Volgens Whalemap, een relatief nieuwe on-chain indicator, zijn onlangs nieuwe zogeheten whale bubbels of clusters gevormd die als belangrijke ondersteuning- en weerstandniveaus kunnen dienen voor de koers van bitcoin (BTC).
Bitcoin whales zijn investeerders met een enorme hoeveelheid BTC in hun wallets. Deze clusters vormen zich wanneer deze whales grote hoeveelheden bitcoin accumuleren. Op de grafiek van Whalemap tonen de “bubbels” de momenten aan wanneer er een grote inflow (toestroom) van BTC plaatsvond in de wallets van deze whales:


De nieuwste whale cluster werd onlangs gevormd rond de $12.868, en dat zou kunnen betekenen dat dit wellicht de volgende supportzone is om in de gaten te houden. De BTC-koers testte gisterenavond nog deze support, en hield daarboven stand.
De vorming van dit cluster valt samen met de enorme prijsstijging van bitcoin die de afgelopen dagen plaatsvond. Op 21 oktober kwam nieuws naar buiten dat PayPal de cryptocurrency markt instapt. Sindsdien is de koers van bitcoin met meer dan 8% toegenomen van ongeveer $11.900 naar $12.900 op het moment van schrijven.
Daarna is er nog een kleinere cluster te vinden op $12.256 en vervolgens een hele grote op $11.857. De koers van bitcoin is in oktober met zo’n 20% gestegen, de prijs lag op 1 oktober nog rond $10.700. Met zulke snelle stijgingen neemt de kans op een correctie ook snel toe. Mocht de prijs echter boven het supportlevel van $11.857 standhouden, dan neemt de kans toe dat deze rally zich zal voortzetten.
Whalemap voegt daaraantoe dat wanneer de koers zich in nieuwe wateren bevindt, dan is de moving profits & losses (MPL) een handige indicator om te zien wanneer de markt “oververhit” raakt door investeerders die ervoor kiezen hun winst te pakken. Volgens Whale Map ziet het ernaar uit dat we momenteel de top van deze trendlijn bereiken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie