Timo Bult Timo Bult
18/08/2023 05:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 14:55

Bitcoin koers crasht naar diepste punt in maanden, dit is wat we weten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt 2,5 procent en test cruciaal niveau

Foto: Westlight/Shutterstock

De bitcoin koers is hard gedaald sinds gisteravond. Angst heerst en dat heeft waarschijnlijk met een aantal dingen te maken, waaronder nieuwe ontwikkelingen die de afgelopen nacht naar buiten zijn gekomen. In dit artikel lees je wat de laatste stand van zaken is.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers crasht naar diepste punt in maanden

Gisteren was te lezen dat bitcoin al een daling achter de rug had en dat de koers zich op dat moment boven een cruciaal prijspunt bevond. Daar is BTC dus alsnog doorheen gezakt.

Dit cruciale prijspunt was $28.500, wat de onderzijde van de prijsrange markeerde waar bitcoin sinds eind juli in zat. Toen de koers hier eenmaal doorheen zakte ging het even heel snel.

De bitcoin koers die in een snelle beweging door de $28.500 zakte. – Bron: CoinMarketCap.

Het diepste punt van de snelle correctie lag op $25.230. Dit is de laagste prijs sinds half juni. De positieve prijsbeweging die eind juni begon als gevolg van BlackRock’s bitcoin beursfondsaanvraag is nu volledig ongedaan gemaakt.

Na de correctie stuiterde bitcoin iets terug. Op crypto exchange Bybit is BTC daarmee nu $26.480 waard. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo ligt de bitcoin euro prijs nu op €24.370.

Advertisement

Waarom daalt bitcoin?

Waarom de bitcoin koers op dit moment daalt is een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is. Wel zijn er een aantal ontwikkelingen die samen tot een angstige situatie leiden op de markt.

Ten eerste heeft SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, zijn bitcoin ter waarde van $373 miljoen naar verluidt verkocht, Dat schrijf de Wall Street Journal. Dit nieuws is echter nog niet officieel bevestigd.

Gisteren was daarnaast op Crypto Insiders te lezen dat de Amerikaanse centrale bank zich nog altijd zorgen maakt om inflatie. Daarmee bestaat de kans dat de rente nog verder wordt verhoogd. Over de mogelijke impact op bitcoin lees je in dit artikel meer.

Tot slot blijkt uit data van Coinglass dat er vooral flinke klappen vallen bij de futures-handelaren. Over de afgelopen 24 uur zijn maar liefst $835 miljoen aan long contracten geliquideerd.

Dit houdt in dat de posities van handelaren die een stijging verwachtten (long) gedwongen zijn gesloten. Het liquideren van long-posities veroorzaakt extra verkoopdruk op de markten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement