Timo Bult Timo Bult
18/08/2023 05:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:34

Bitcoin koers crasht naar diepste punt in maanden, dit is wat we weten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt 2,5 procent en test cruciaal niveau

Foto: Westlight/Shutterstock

De bitcoin koers is hard gedaald sinds gisteravond. Angst heerst en dat heeft waarschijnlijk met een aantal dingen te maken, waaronder nieuwe ontwikkelingen die de afgelopen nacht naar buiten zijn gekomen. In dit artikel lees je wat de laatste stand van zaken is.

‘Tot 99% van Mt. Gox’s bitcoin zullen mogelijk verkocht worden’
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'

Bitcoin koers crasht naar diepste punt in maanden

Gisteren was te lezen dat bitcoin al een daling achter de rug had en dat de koers zich op dat moment boven een cruciaal prijspunt bevond. Daar is BTC dus alsnog doorheen gezakt.

Dit cruciale prijspunt was $28.500, wat de onderzijde van de prijsrange markeerde waar bitcoin sinds eind juli in zat. Toen de koers hier eenmaal doorheen zakte ging het even heel snel.

De bitcoin koers die in een snelle beweging door de $28.500 zakte. – Bron: CoinMarketCap.

Het diepste punt van de snelle correctie lag op $25.230. Dit is de laagste prijs sinds half juni. De positieve prijsbeweging die eind juni begon als gevolg van BlackRock’s bitcoin beursfondsaanvraag is nu volledig ongedaan gemaakt.

Na de correctie stuiterde bitcoin iets terug. Op crypto exchange Bybit is BTC daarmee nu $26.480 waard. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo ligt de bitcoin euro prijs nu op €24.370.

Advertentie

Waarom daalt bitcoin?

Waarom de bitcoin koers op dit moment daalt is een vraag die niet eenduidig te beantwoorden is. Wel zijn er een aantal ontwikkelingen die samen tot een angstige situatie leiden op de markt.

Ten eerste heeft SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, zijn bitcoin ter waarde van $373 miljoen naar verluidt verkocht, Dat schrijf de Wall Street Journal. Dit nieuws is echter nog niet officieel bevestigd.

Gisteren was daarnaast op Crypto Insiders te lezen dat de Amerikaanse centrale bank zich nog altijd zorgen maakt om inflatie. Daarmee bestaat de kans dat de rente nog verder wordt verhoogd. Over de mogelijke impact op bitcoin lees je in dit artikel meer.

Tot slot blijkt uit data van Coinglass dat er vooral flinke klappen vallen bij de futures-handelaren. Over de afgelopen 24 uur zijn maar liefst $835 miljoen aan long contracten geliquideerd.

Dit houdt in dat de posities van handelaren die een stijging verwachtten (long) gedwongen zijn gesloten. Het liquideren van long-posities veroorzaakt extra verkoopdruk op de markten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie