Timo Bult Timo Bult
17/08/2023 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2023 14:51

Bitcoin koers daalt tot cruciale prijs, Ripple neemt volgende stap

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt tot cruciale prijs, Ripple neemt volgende stap

Foto: Kuba Kwiatkowski / Shutterstock.com

Een nieuwe dag staat weer voor de deur. De vroege vogels onder ons vinden hier een kort overzicht van de bitcoin koers, het crypto nieuws van afgelopen nacht en de laatste stand van zaken.

De bitcoin koers heeft sinds gisteren een aardige daling achter de rug. Verder was er een ontwikkeling in de Ripple rechtszaak. Dat en meer lees je in dit overzicht!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers daalt tot aan belangrijk punt

Sinds eind juli handelt de bitcoin prijs in de prijsregio tussen $28.500 en $30.000. De koers stuiterde al een aantal keer tussen deze twee prijsniveaus heen en weer.

Afgelopen nacht is BTC vanuit de bovenzijde van deze prijsregio teruggezakt tot de onderkant. Het gaat om een prijsdaling van op zijn diepste punt 3%.

Het koersverloop van bitcoin over de afgelopen 24 uur – Bron: CoinMarketCap.

Na de dip consolideerde de koers vlak boven het prijspunt van $28.500. Voor vandaag en de langere termijn is dat het belangrijkste prijspunt. Zakt BTC ook hier doorheen dan ligt de volgende belangrijke support bij $27.000.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit $28.621. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de bitcoin prijs in euro daarmee uit op €26.332.

Advertisement

Het crypto nieuws terwijl je lag te slapen

Dan het crypto nieuws; is er nog wat belangrijks gebeurd terwijl je lag te tukken? De grootste ontwikkeling is het feit dat Ripple tegen het hoger beroep van de Securities and Exchange Commission (SEC) is.

Dat is op zich geen verrassende keuze. De voorlopig uitslag van de Ripple rechtszaak was overwegend positief. Zo werd door de rechter bepaald dat XRP geen effect is.

Ripple wil natuurlijk voorkomen dat de overwinningen in de rechtszaak worden teruggedraaid. Het verzoekt nu dan ook het hoger beroep van de SEC te laten vallen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: Laatste kans om crypto van Binance te halen

Tot slot een korte vooruitblik op de dag van vandaag. Te beginnen met Binance. De grootste crypto exchange ter wereld trok zich eerder terug uit Nederland.

Vandaag is het de laatste kans om je crypto van de crypto exchange te halen. Hierover lees je meer in dit artikel.

Verder worden er vandaag ook weer belangrijke economische cijfers gepubliceerd die mogelijk een effect kunnen hebben op bitcoin. In het bijzonder gaat het om de eerste aanvragen van werkloosheiduitkeringen in de Verenigde Staten.

Deze cijfers tonen de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt en daarmee de Amerikaanse economie. Valt het aantal eerste aanvragen lager uit dan verwacht dan is dit een positief signaal voor de dollar. Een stijgende dollar is vaak negatief voor bitcoin.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement