Ivo Melchers Ivo Melchers
08/12/2023 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 12:20

15 crypto voorspellingen voor 2024 door grote vermogensbeheerder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
15 crypto voorspellingen voor 2024 door grote vermogensbeheerder

Foto: T. Schneider/Shutterstock

2024 staat alweer voor de deur en vermogensbeheerder VanEck, die tevens in de race zit om een Bitcoin (BTC) beursfonds in de Verenigde Staten te lanceren, heeft zijn glazen bol erbij gepakt. VanEck heeft grote verwachtingen voor wat ons volgend jaar te wachten staat en deelt 15 gewaagde voorspellingen voor de crypto-industrie, waaronder prijsvoorspellingen, de timing van Bitcoin beursfondsen, de impact van de Bitcoin halving en opkomende dominante cryptoplatformen

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en Ethereum verwachtingen

VanEck deelde eerder vandaag op het sociale mediaplatform X alle crypto-gerelateerde voorspellingen, en blijkt uiterst bullish te zijn over de gehele cryptomarkt. De enige negatieve verwachting is de komst van een Amerikaanse recessie. Echter zal dit voor snelle renteverlagingen zorgen van de centrale bank, wat op zijn beurt weer positief is voor bitcoin.

VanEck heeft vertrouwen in de introductie van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin in het eerste kwartaal van volgend jaar. ‘’Meer dan 2,4 miljard dollar kan in Q1 2024 naar deze ETF’s stromen om de prijs van bitcoin te ondersteunen’’, voegt VanEck hieraan toe.

Wat betreft de Bitcoin halving, die ergens rond april plaats zal vinden, denkt VanEck dat het ‘’de markt minimaal zal verstoren’’ en een nieuwe bullmarkt teweeg zal brengen. Specifiek heeft het zijn ogen gericht op het vierde kwartaal waarin bitcoin zijn absolute record van 69.000 dollar zal verbreken.

Ook gelooft het bedrijf dat bitcoin zijn troon niet af zal staan aan ethereum (ETH) als nummer één crypto. Echter zal ethereum nog steeds beter presteren dan grote techaandelen volgens VanEck.

De vermogensbeheerder verwacht tevens dat het marktaandeel van ethereum ‘’uitgedaagd zal worden door andere smart contract platformen’’. Bovendien is het van mening dat layer-2 netwerken een grote opmars te wachten staan zodra de volgende grote Ethereum-upgrade genaamd ‘Cancun-Deneb’ achter de rug is

Advertentie

Overige crypto voorspellingen

Binnen het exchange-landschap verwacht VanEck grote verschuivingen. Binance zal naar verwachting zijn eerste plek wat betreft het spot-handelsvolume af moeten staan. Het spot-marktaandeel van decentrale exchanges (DEX’s) zullen daarnaast tot nieuwe record hoogtes stijgen volgens VanEck.

Andere voorspellingen omvatten de terugkeer van populariteit omtrent non-fungible tokens (NFT’s), een gigantische stijging voor de stablecoinmarkt tot een marktkapitalisatie van 200 miljoen dollar, en Solana (SOL) die de top 3 van grootste blockchains binnen zal dringen.

Lees de rest van de voorspellingen in de reeks berichten van VanEck op X.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie