Roy van Krieken Roy van Krieken
25/02/2024 11:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2024 10:24

19.000 financieel adviseurs mogen nu pas Bitcoin ETF’s aanbieden

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-BTC-carlson-group-

Foto: Shutterstock/kan_chana

De Carlson Group, een grote Amerikaanse financiële dienstverlener, heeft onlangs vier Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) toegevoegd aan haar assortiment voor geregistreerde investeringsadviseurs. Er zijn bijna 20.000 van deze adviseurs aangesloten bij het netwerk van Carlson Group, wat betekent dat zij vanaf nu allemaal BTC ETF’s mogen aanbieden aan hun klanten. Deze adviseurs beheren samen meer dan $1,4 biljoen. Groot nieuws dus.

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Verdere acceptatie van BTC

De Carlson Group heeft zorgvuldig vier van de tien beschikbare Bitcoin ETF’s geselecteerd op basis van criteria zoals handelsvolume en lage kosten, dat meldt Bloomberg. De keuze viel op fondsen van toonaangevende financiële giganten zoals BlackRock, Fidelity, Bitwise en Franklin Templeton, waarmee de diversiteit en kwaliteit van de beschikbare crypto-producten voor investeerders wordt gewaarborgd volgens Carlson.

Sinds de lancering van BlackRock’s ETF op 11 januari, heeft dit fonds al $6.6 miljard aan investeringen aangetrokken. Fidelity’s ETF zag een instroom van $4.8 miljard. Bitwise en Franklin vallen aan de andere kant juist weer op door hun lage handelskosten, respectievelijk 0.2% en 0.19%.

Advertentie

Bitcoin adoptie vordert gestaag

De rol van platforms zoals de Carlson Group kan niet worden onderschat in de introductie van crypto-producten bij een nieuw publiek. Met deze ene stap worden deze fondsen namelijk toegankelijk voor meer dan 19.000 onafhankelijke financiële adviseurs die samen $1.4 biljoen aan activa beheren. Volgens Bloomberg is de acceptatie van Bitcoin ETF’s onder platforms zoals de Carlson Group een extreem belangrijke katalysator voor de groei van de beursfondsen.

Volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart kan de due diligence (gedegen onderzoek doen) van deze platforms wel nog even op zich laten wachten.

“Veel van de grote instellingen, deze platforms waar makelaars of adviseurs werken, kunnen niet zomaar alles kopen wat ze willen. Er is een goedgekeurde lijst en een niet-goedgekeurde lijst,” stelt Seyffart.

Dat de Carlson Group nu deze stap zet is dan ook een bijzonder belangrijke. Het is wederom een stap in de richting van verdere acceptatie van bitcoin onder traditionele investeerders.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie