Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2022 17:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2022 17:23

21% van Amerikanen handelt in crypto als bitcoin en ethereum

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
21% van Amerikanen handelt in crypto als bitcoin en ethereum

Foto: BublikHaus/Shutterstock

Het afgelopen jaar maakten cryptocurrencies een sterk jaar mee qua adoptie. Ondertussen blijkt dat zelfs één op vijf Amerikanen handelt, investeert of maakt gebruik van crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat blijkt uit een recente peiling van NBC News:

De peiling van NBC werd gehouden onder 1.000 Amerikaanse respondenten en vond plaats tussen 18 en 22 maart. Van de 1.000 respondenten gaf maar liefst 21% aan dat zij al met crypto bezig zijn.

Uit de resultaten blijkt dat maar liefst de helft tussen de 18 en 49 jaar oud is. 42% valt zelfs tussen 18 en 34 jaar oud. Desondanks blijkt uit de peiling dat maar 19% crypto in een positief daglicht ziet, terwijl 25% juist negatief is over crypto. De overige 56% waren blijkbaar allemaal neutraal over de crypto industrie of onzeker over de toekomst.

Verdere resultaten werden echter niet gedeeld. Ook werden geen verdere details over de aard van het onderzoek bekendgemaakt. Aangezien het hier om een peiling gaat met een kleine steekproef, is het wellicht verstandig om de resultaten met een korrel zout te nemen. De resultaten van de Twitter peiling hierboven laten we maar even buiten beschouwing.

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto adoptie stijgt ook in Europa

Toch is het teken dat de adoptie van crypto in een rap tempo blijft toenemen. De laatste tijd zien we veel van dit soort onderzoeken voorbij komen. Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat 10% van alle Noren crypto bezitten en zelfs 16% van alle Duitsers. Dit waren echter ook enquêtes met relatief kleine steekproeven, en van crypto-platformen.

Deze adoptiecurve is ook terug te zien in de totale marktkapitalisatie van crypto. Deze doorbrak voor het eerst de $1 biljoen begin 2021 en steeg naar een piek van maar liefst $3 biljoen in november. Vervolgens maakte dit echter een flink dip naar $1,7 biljoen in februari. De laatste paar weken is de marktkapitalisatie weer flink aan het stijgen en komt inmiddels al op $2,26 biljoen uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie