Timo Bult Timo Bult
03/01/2023 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2023 17:11

25-jarige bitcoin trader maakt €6,6 miljoen winst, woont bij zijn moeder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
25-jarige bitcoin trader maakt €6,6 miljoen winst, woont bij zijn moeder

Foto: Christopher Meder/Shutterstock

Een handelsvolume van 1,9 miljard euro en een winst van 6,6 miljoen euro, dat zijn de resultaten die een 25-jarige Australiër in 2021 wist te behalen met crypto traden. Je zou denken dat hij dit allemaal vanuit een glazen wolkenkrabber ergens in Sydney voor elkaar heeft gekregen. Maar nee, Darren Ngyuen woont nog gewoon bij zijn ouders!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

6,6 miljoen euro bitcoin winst

Het Australische dagblad The Australian kwam de opvallende winst tegen via publieke documenten. Daaruit blijkt dat Nguyen er met zijn handelsbedrijfje PO Street Capital bijna 2 miljard euro aan handelsvolume doorheen heeft gejaagd in 2021. Door succesvolle trades behaalde de jongeman een winst van 6,6 miljoen euro.

2021 was natuurlijk een goed jaar voor de meesten in crypto. Bitcoin (BTC) behaalde zijn huidige all-time high (ATH) van $69.000 en ook veel altcoins stegen als raketten op. Nguyens bedrijfje deed het daarom ook een stuk beter in 2021 dan het jaar ervoor.

Uit de publieke documenten blijkt namelijk dat zijn bedrijf in 2020 nog “slechts” ongeveer 440.500 euro winst behaalde. Het jaar erop steeg de winst met een astronomische 1.404%.

Crypto handel met hefboom waarschijnlijk

Het lijkt onmogelijk dat iemand van 25 jaar oud een handelsvolume kan vertegenwoordigen van enkele miljarden. Maar dat is hem waarschijnlijk gelukt door met een leverage te traden. Leverage trading, of handelen met een hefboom, maakt het mogelijk om met een veel grotere positie te handelen dan je zelf inzet.

Je handelt dan deels met geleend geld. Alhoewel de mogelijke winsten die hieruit voortvloeien veel groter kunnen zijn dan wanneer je met kleinere posities handelt, is het risico dat je loop ook vele malen groter. Nguyen had in 2021 dus vooral geluk dat de cryptomarkt enorm aantrok.

Indien de Australiër een goede handelaar is zal hij ook in 2022 een succesvol hebben gehad. Of dit ook echt zo is zal uit de publieke documentatie moeten blijken. Dat hij af en toe de boodschappen zal moeten betalen is in ieder geval een ding dat zeker is!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie