Thom Derks Thom Derks
10/04/2022 13:05 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2022 13:05

3 redenen om bitcoin (nu) niet te verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 redenen om bitcoin (nu) niet te verkopen

Foto: Voar CC/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is een volatiel beestje en kan op dagelijkse basis enorme schommelingen vertonen. Het bepalen van het juiste uitstapmoment is cruciaal als jij niet van plan bent om je bitcoin voor altijd vast te houden. Helaas hebben we bij Crypto Insiders geen glazen bol en kunnen wij jou niet met zekerheid vertellen wat de beste momenten zijn om te bitcoin kopen of verkopen. Om je een beetje op weg te helpen bespreken we vandaag drie redenen om jouw bitcoin (nu) niet te verkopen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De grote bitcoin strijd tussen Terra en MicroStrategy

Je hebt het ongetwijfeld al voorbij zien komen in het bitcoin nieuws. Het stablecoin platform Terra van oprichter Do Kwon is van plan om de komende maanden tot jaren voor tenminste 10 miljard dollar aan bitcoin te kopen. Die bitcoin wil het gebruiken om de waarde van de TerraUSD (UST), het digitale equivalent van de Amerikaanse dollar, te dekken met decentrale valutareserves.

Met deze strategie wil Terra na Satoshi Nakamoto, die volgens de geruchten meer dan 1 miljoen bitcoin bezit, de grootste bitcoin holder ter wereld worden. Op het moment van schrijven heeft Terra al 39.897 bitcoin op de balans staan. Goed voor een waarde van ongeveer 1,7 miljard dollar. Vrijwel dagelijks doet het stablecoin platform van oprichter Do Kwon grote aankopen om de kasreserves aan te vullen.

Als het project op deze manier doorgaat is het een kwestie van tijd voordat het MicroStrategy van Michael Saylor is ingehaald. MicroStrategy heeft op het moment van schrijven 129.218 bitcoin op de balans staan. Lukt het Terra om MicroStrategy in te halen? Dan moet het nog een grote hoeveelheid bitcoin opkopen, wat ongetwijfeld een positieve invloed op de bitcoin koers heeft.

Advertentie

Ontwikkeling van het BTC Lightning Netwerk

De beperkte schaalbaarheid van Bitcoin van 7 transacties per seconde betekent dat we alternatieve manieren nodig hebben om van bitcoin een wereldwijde valuta te maken. Het Lightning Netwerk is een oplossing die vandaag de dag enorm veel tractie heeft. Onder andere in El Salvador speelt het Lightning Netwerk een belangrijke rol in de adoptie van bitcoin. Het Lightning Netwerk maakt snelle en goedkope betalingen mogelijk en kan in theorie opschalen naar het niveau van grote betaalnetwerken als Visa en PayPal.

Op 6 april 2022 maakte ontwikkelaar Lightning Labs bekend voor 70 miljoen aan kapitaal te hebben opgehaald om stablecoins op het Lightning Netwerk mogelijk te maken. Grote investeerders die er ook vroeg bij waren met Tesla en SpaceX deden mee aan de investeringsronde. Stablecoins op het Lightning Netwerk kunnen Bitcoin in theorie het belangrijkste betaalnetwerk ter wereld maken. Met het idee van Lightning Labs kunnen banklozen straks heel eenvoudig en spotgoedkoop fiatgeld bewaren, versturen en ontvangen. Het Lightning Netwerk staat nog in de kinderschoenen, maar heeft enorm veel potentie om bitcoin naar een hoger niveau te tillen.

Bitcoin beursfonds van BlackRock groeit hardst in weken
Bitcoin beursfonds van BlackRock groeit hardst in weken

Beursgenoteerde bedrijven en bitcoin

Als laatste kunnen we natuurlijk de trend van beursgenoteerde bedrijven en bitcoin niet achterwege laten. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een deel van hun reserves in bitcoin te bewaren. MicroStrategy is hier extreem in, door bijna alle reserves in bitcoin te stoppen en zelfs geld te lenen om meer bitcoin te kunnen kopen. Maar je hebt ook partijen als Tesla en Block die voor grote bedragen aan bitcoin op de balans hebben.

De kans is aanwezig dat we ook de komende maanden tot jaren meer bedrijven en na El Salvador mogelijk ook nieuwe landen krijgen die bitcoin zullen gebruiken als hun primaire spaarmiddel. Bitcoin lijkt definitief een plek veroverd te hebben op het financiële wereldtoneel en kan daar de komende jaren nog flink van profiteren wat de koers betreft. Al bieden resultaten uit het verleden natuurlijk geen garanties voor de toekomst.

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?
Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?

Crypto Insiders Members

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie