Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2022 15:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2022 15:54

MicroStrategy koopt weer voor $190 miljoen aan bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Aanklacht belastingontduiking tegen MicroStrategy deels verworpen

Foto: DCStockPhotography / Shutterstock.com

MicroStrategy, het beursgenoteerde business intelligence bedrijf, heeft wederom een grote hoeveelheid aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigde CEO Michael Saylor zojuist aan op Twitter:

Megabeurs introduceert nieuwe euro Bitcoin- en Ethereum-opties
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Meer dan $6 miljard aan bitcoins

Saylor meldt op Twitter dat MicroStratgegy maar liefst 4.167 BTC heeft gekocht voor ongeveer $190,5 miljoen. Dat komt uit op een gemiddelde prijs van $45.714 per bitcoin.

Dat betekent dat MicroStrategy nu maar liefst 129.218 bitcoins in bezit heeft. Deze gezamenlijk voor ongeveer 3,97 miljard gekocht, oftewel tegen een gemiddelde prijs van $30.700.

De bitcoin koers stoeit op het moment van schrijven weer met de $47.000. Dat betekent dat de bitcoin schatkist van MicroStrategy momenteel meer dan $6 miljard waard is.

Vorige week was op Crypto Insiders al te lezen over het plan van Saylor om weer meer BTC te kopen. Hij kondigde toen een lening van $205 miljoen aan om meer BTC te kunnen accumuleren.

Saylor, een extreme bitcoin-bull, heeft vaker gezegd dat hij nooit van plan is om de BTC te verkopen. Hij noemde onlangs bitcoin een “100-jarige investering” en zelfs de “American dream.” Tot dusver pakt zijn gok in elk geval goed uit.

Advertentie

Bitcoin Supply Shock

MicroStrategy begon in de zomer van 2020 als eerste beursgenoteerde bedrijf groots in BTC te investeren. Dat was kort voordat de enorme bull-run begon. Een half jaar later investeerde ook Tesla, het elektrische autobedrijf van Elon Musk, $1,5 miljard in BTC.

De verwachting was dat meer grote bedrijven zouden volgen, maar we hebben sindsdien weinig grote namen voorbij zien komen. Toch begon onlangs ook Terra (LUNA) massaal BTC te accumuleren. Het cryptocurrency-project wil maar liefst $10 miljard in BTC steken ter ondersteuning van zijn UST stablecoin.

Deze sterke accumulatie, van zowel kleine als grote investeerders, is momenteel een van de grootste drijfveren van de stijgende bitcoin koers. On-chain analisten verwachten dat de snel stijgende vraag samen met het snel aflopende aanbod tot een zogenaamde supply shock zal leiden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie