Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2022 14:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 14:01

Crypto legende Michael Saylor noemt Bitcoin de ‘American dream’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto legende Michael Saylor noemt Bitcoin de ‘American dream’

Foto: BeataGFX/Shutterstock

Het is natuurlijk geen geheim dat MicroStrategy CEO en legendarische bitcoin (BTC) investeerder, Michael Saylor, enorm gecharmeerd is van de grootste cryptocurrency. Met zijn bedrijf heeft hij vele miljarden geinvesteerd in bitcoin en hij is niet van plan om in de nabije toekomst afstand te doen van zijn bitcoins. Onlangs bevestigde hij nogmaals zijn geloof in bitcoin en de crypto industrie bij de PBD Podcast waar hij te gast was.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Michael Saylor hartje Bitcoin

Volgens Saylor is bitcoin bij uitstek de beste investering die iemand kan doen. Hij stelt dat bitcoin superieur is aan vrijwel elk ander goed. Dit komt vooral door de schaarsheid van bitcoin. Andere goederen zoals goud, dure horloges, of andere vergelijkbare zaken kunnen worden bijgemaakt. Er bestaat geen theoretische limiet aan dergelijke goederen. Bij bitcoin is dit wel het geval. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins bestaan. 

“Ik kan elk goed creëren. Het zijn per definitie goederen. Met genoeg geld en tijd, kan ik oneindig veel van ze maken. Bitcoin is een schaarste. Oké, noem eens een andere schaarste in de wereld? Technisch gezien is het niet duidelijk dat er een andere schaarste is? Een schaarste is iets waarvan de hoeveelheid absoluut begrensd is.”

Bitcoin vs. vastgoed

Zelfs vastgoed is volgens Saylor niet te vergelijken met bitcoin, zo stelt hij in een interview met Bloomberg. Veelal wordt investeren in vastgoed als een uitstekende manier gezien om vermogen te beschermen, maar vastgoed kent ook geen theoretische limiet. Het grootste nadeel van vastgoed is volgens Saylor het feit dat het niet liquide is. Het is soms moeilijk om vastgoed gemakkelijk te kopen en te verkopen. Ook kunnen geopolitieke omstandigheden grote invloed hebben op vastgoedinvesteringen.

Saylor neemt als voorbeeld de tragische oorlog in Oekraïne. Vastgoedinvesteerders in Kyiv of Moskou hebben vandaag de dag een groot probleem. Zij zien hun investering voor hun ogen verdampen en er is niets wat ze hieraan kunnen doen. Volgens Saylor kent bitcoin al deze problemen niet. Het is theoretisch begrensd en het kampt niet met dezelfde illiquiditeit als vastgoed. Om die reden noemt Saylor bitcoin de vertegenwoordiging van de ‘American dream’.

“Als je eigendom niet veilig is buiten je land en het is niet veilig in je land, waar kan je dan heen? Het antwoord is cyberspace. Bitcoin is de American Dream.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie