Sander van Rijn Sander van Rijn
14/08/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2023 11:00

3 redenen waarom Bitcoin fans niet bang hoeven te zijn voor Blackrock

Nieuws
Crypto munt stijgt hard door nepnieuws over Blackrock overname

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Bitcoin (BTC) miljardair Michael Saylor, medeoprichter van MicroStrategy, geeft drie redenen waarom je als bitcoin bezitter niet bang hoeft te zijn voor de inmenging van grote instituties in de crypto markt. In de podcast Coin Stories vraagt gastvrouw Nathalie Brunell aan Saylor hoe hij kijkt naar de komst van grote bedrijven als BlackRock naar de bitcoin markt.

Saylor benadrukt dat deelname van derden en bedrijven in de markt onvermijdelijk is. Hij verklaart dat we voorbereid moeten zijn op het feit dat iedereen bitcoin zal gebruiken, maar dat we niet bang hoeven te zijn voor de verschillende manieren waarop mensen en bedrijven bitcoin willen integreren.

Bitcoin-enthousiasme koelt af: handelsvolume particulieren keldert
Bitcoin-enthousiasme koelt af: handelsvolume particulieren keldert

Bitcoin adoptie door de maatschappij

Tijdens een recent interview meldt Brunell dat bitcoin fans helemaal niet staan te springen op de komst van grote instituties. Zij zien de digitale munt liever gedecentraliseerd en in handen van veel particuliere gebruikers.

Brunell zegt dat veel bitcoin eigenaren hun vertrouwen hebben verloren in de grote Wall Street-bedrijven omdat deze firma’s volgens hen een bijdrage hebben geleverd aan het uithollen van de Amerikaanse arbeider. Saylor zegt hierover dat de maatschappelijke acceptatie van bitcoin juist zal zorgen voor veel gebruikersvoordelen.

Advertentie

De drie belangrijkste redenen

Saylor geeft drie redenen waarom bitcoin bezitters niet bang hoeven te zijn voor de bemoeienis van grote instituties. Op politiek niveau zullen grote entiteiten zoals steden en landen bitcoin waarschijnlijk in hun schatkist willen opnemen. Dit vereist een soort gedeelde of custodiale verantwoordelijkheid, wat een natuurlijke evolutie is en geen centralisatie.

“De burgemeester van New York is nog steeds de burgemeester van New York. Tenzij je ontdoet van New York City, Californië of IJsland, zullen politieke redenen de behoefte aan bewaarders betekenen.”

Vanuit een technisch perspectief zullen er verschillende layers van oplossingen zijn. Het Lightning Network zal zorgen voor snelle transacties, terwijl custodiale platforms zoals Apple of JPMorgan zorgen voor bredere integratie. Deze technische integraties verbeteren de functionaliteit en toegankelijkheid van bitcoin.

Op een menselijk niveau zijn er situaties waarin individuen, vanwege leeftijd of gezondheid, een vertrouwde derde partij nodig hebben om hun bitcoin te beheren. Dit toont de flexibiliteit en veelzijdigheid van bitcoin in het voldoen aan diverse menselijke behoeften.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bezit van MicroStrategy

Het Amerikaanse software bedrijf MicroStrategy is één de grootste beursgenoteerde bitcoin houders en kocht onder leiding van Saylor eerder dit jaar nog voor meer dan $340 miljoen aan BTC. Met deze aankoop kwam het totale bezit destijds op 152.333 BTC uit met een geschatte waarde van ongeveer 4,5 miljard dollar.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie