Ivo Melchers Ivo Melchers
29/06/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2023 08:00

MicroStrategy doet grootste bitcoin aankoop in 2 jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Michael Saylors Bitcoin strategie is dom'

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy is een veelvoorkomend onderwerp binnen het Bitcoin nieuws. Het mag zichzelf al een tijdje de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) holder noemen en het lijkt er alles aan te doen om zich niet van de troon te laten stoten. Het bitcoin kopen is onderdeel van de lange-termijnstrategie van het bedrijf en het lijkt niet van plan te zijn om hiervan af te wijken: het heeft namelijk weer een godsvermogen in bitcoin geïnvesteerd om zijn enorme stapel uit te breiden.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy koopt wederom bitcoin

Michael Saylor, een bekende bitcoin bull en tevens oprichter en bestuursdirecteur van MicroStrategy, kondigde middels een tweet de bitcoin aankoop aan.

MicroStrategy heeft een totaal van 12.333 BTC aangekocht tegen een gemiddelde koers van 28.136 dollar. Hiermee heeft het maar liefst 347 miljoen dollar tegen de balk gesmeten waardoor het totale bitcoin vermogen nu uitkomt op 152.333 BTC.

De recente aankoop ter waarde van 347 miljoen dollar is zelfs de grootste investering dat het bedrijf heeft gemaakt in maar liefst 737 dagen. Sinds juni 2021, toen het voor 489 miljoen dollar aan bitcoins gekocht, heeft MicroStrategy niet meer zo’n groot bedrag besteed aan de digitale activa.

Met de huidige BTC koers draagt de totale stapel bitcoins van MicroStrategy een waarde van ongeveer 4,6 miljard dollar. De gemiddelde koers waartegen het beursgenoteerde bedrijf heeft aangekocht staat gelijk aan 29.668 dollar. Dit betekent dat het op het moment een nipte winst mag opschrijven over de totale investering.

Advertisement

Het MicroStrategy effect

Volgens een analyse van K33 stijgt de bitcoin koers met gemiddeld 6,2 procent in de perioden dat MicroStrategy minimaal 1.000 BTC kocht.

In tegenstelling tot de inkoopperiodes hebben de aankondigingen van MicroStrategy meestal juist geleid tot een negatieve reactie van de markt. Op de dagen dat het bedrijf het nieuws naar buiten bracht, is de prijs met gemiddeld 2,2 procent gedaald. In de 7 dagen na de aankondiging daalt de koers gemiddeld met 0,2 procent.

K33 geeft een mogelijke reden:

‘’Deze marktreactie kan worden veroorzaakt doordat marktdeelnemers de informatie absorberen dat een bekende grote koper klaar is, wat betekent dat er minder liquiditeit aan de koopzijde is om verdere stijging te ondersteunen.’’

Momenteel kleur bitcoin dan ook licht in het rood waardoor de koers uitkomt op 30.190 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement