Simon Bosch Simon Bosch
23/09/2022 19:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2022 19:04

4 bitcoin berenmarkt survival tips

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
4 bitcoin berenmarkt survival tips

Foto: AndreAnita/Shutterstock

We zitten inmiddels diep in een berenmarkt, en sommige signalen wijzen erop dat dat nog wel even zo blijft. Berenmarkten zijn vaak niet makkelijk, en veel mensen geven het op het meest onhandige moment op. Gelukkig zijn er strategieën waarmee je dit zelf kunt voorkomen. Hier lees je een aantal tips.

Banken en instellingen investeren nog nauwelijks in Bitcoin ETF’s
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Tip 1: het is soms moeilijker dan je denkt

We denken allemaal dat we de markt goed begrijpen, maar een oud gezegde is dat de markt langer irrationeel kan blijven dan dat je financieel stabiel bent. Misschien wel het allerbelangrijkste is om je te realiseren dat je niet altijd een uitstekend beeld hebt van de situatie, en dat je informatie kunt missen.

Als je open blijft voor veranderingen, dan sla je gemakkelijker de juiste weg in. Daarom is het belangrijk om niet alleen héél voorzichtig te zijn met van wie je informatie aanneemt, maar ook van wie je dat juist niet doet. Soms moeten we juist onze wereldbeeld negeren en serieus nemen wat we voorheen als idioot zagen. Het belangrijkste is dus om jezelf te kennen.

Advertentie

Tip 2: houd je hoofd koel!

Dit klinkt misschien als een tip die zó logisch is dat we hem beter links kunnen laten liggen, maar de geschiedenis leert ons dat dit vaak juist niet gebeurt. Mensen zijn emotionele wezens, en eigenlijk iedereen maakt wel eens beslissingen vanuit emotie. Gek genoeg verkopen mensen over het algemeen op of nabij de bodem.

Het is heel gemakkelijk om op het verkeerde moment te besluiten om toch maar te verkopen. Emoties helpen je niet bij zulke situaties, daarom kun je soms beter een flinke stap terugnemen en even helemaal niets doen. Het grote plaatje overzie je snel niet meer als er te veel in de soep loopt. Als je even pauze neemt en bijvoorbeeld letterlijk iets anders gaat doen, dan houd je gemakkelijk de pijlen op het doelwit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tip 3: duurt lang, zoom uit!

Eerder dit jaar beschreef één van de hosts van Blockworks’ crypto-podcast, Jason Yanowitz, de drie fasen van een berenmarkt. Hij sloeg de spijker op zijn kop. Als de emoties hoog oplopen overzie je wellicht door de bomen het bos niet meer en ben je alleen maar bezig met de rode candlesticks van het moment.

Fase twee wordt gekenmerkt door één of meerdere grote crashes. Het grootste deel van de rode cijfers vind je hier. Maar daarna is het nog niet klaar. Fase drie duurt namelijk het langst, deze wordt gekenmerkt door prijzen die lang erg laag blijven. Deze fase is moeilijk om te overleven omdat het lastig is om hier winst te maken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Pro-tip: je hoeft geen geld te verliezen

Deze tip is vooral voor de ervaren investeerders en vooral handelaren. In een berenmarkt hoef je namelijk geen geld te verliezen. Het is bij investeren belangrijk om meerdere stappen vooruit te denken in plaats van te kijken naar wat op dit moment stijgt of daalt. Dan sta je gereed als het eindelijk zover is.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie