Kevin Schijven Kevin Schijven
13/05/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 06:08

46 miljoen Amerikanen bezitten nu bitcoin (BTC), maar is dat wel zo?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
46 miljoen Amerikanen bezitten nu bitcoin (BTC), maar is dat wel zo?

Gisteren rapporteerde Newsweek, een populair Amerikaans wekelijks nieuwstijdschrift, dat crypto mainstream gaat en dat nu maar liefst 46 miljoen Amerikanen bitcoin (BTC) bezitten:

Bekende bitcoin-bulls en andere prominente figuren uit de industrie citeerden onmiddelijk het nieuwsbericht met veel enthousiasme, waaronder MicroStrategy CEO Michael Saylor en Dan Held van Kraken:

Toch wordt er ook met veel scepticisme op het cijfer gereageerd. 46 miljoen van 209 miljoen Amerikanen ouder dan 18, komt op ongeveer 22% uit. Men kan echter moeilijk geloven dat één op vijf Amerikanen daadwerkelijk bitcoin bezit.

Het cijfer is afkomstig van een onderzoek van de New York Digital Investment Group (NYDIG) uit begin januari. Volgens Newsweek werden 1.050 Amerikanen ondervraagd met een jaarlijkse inkomen van minstens $50.000. Wellicht geeft dit een vertekend beeld, aangezien de lagere klasse dan niet wordt meegeteld. Zo’n 50% van Amerikanen komt hier niet aan, dus wellicht is de helft van deze 22% een accuratere schatting.

Er wordt ook spot gedreven met het feit dat veel van deze investeerders waarschijnlijk niet hun bitcoin echt bezitten, maar deze ergens op een cryptocurrency-exchange hebben staan. “Not your keys, not your coins” is een bekende gezegde in deze markt.

NYDIG, onderdeel van de grote vermogensbeheerder Stone Ridge, meldt daarnaast in het rapport dat 80% van ondervraagden hun bitcon naar hun eigen bank zouden verplaatsen of via hun eigen bank zouden kopen, als dat mogelijk was. Vorige week meldde NYDIG dat bitcoin in de komende maanden naar “honderden” Amerikaanse banken zal komen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie