Roy van Krieken Roy van Krieken
23/04/2022 15:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2022 15:11

5 redenen om je niet druk te maken over de bitcoin koers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De bitcoin (BTC) koers is een volatiel beestje en stevige dalingen hebben weleens de neiging om aan je vertrouwen te knagen. Het belangrijkste is om voor jezelf goed duidelijk te hebben waarom jij bitcoin in je portfolio hebt. Er zijn mensen die zoveel vertrouwen in bitcoin hebben dat hun portfolio voor 100 procent uit bitcoin bestaat. Het is echter ook belangrijk om je in het dagelijks leven goed te voelen en niet continu te stressen over de bitcoin koers.

Ben je teveel met de koers bezig? Simpel, dan staat er waarschijnlijk teveel op het spel en moet je wat bitcoin verkopen voor andere assets. Maar genoeg gezever, tijd voor de 5 redenen om je niet druk te maken over de bitcoin koers.

 1. De adoptie van bitcoin gaat door

Op dagelijkse basis kan de bitcoin koers flink schommelen en zijn het vooral handelaren en menselijke emoties die de koers bepalen. Op de lange termijn is het echter de adoptie van het netwerk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in bitcoin te sparen. Zie je bitcoin als een investering voor de lange termijn? Kijk dan ook op deze manier naar de bitcoin koers. De dagelijkse schommelingen zijn ruis, het gaat om de komende 5 tot 10 jaar.

2. Beursgenoteerde bedrijven en bitcoin

MicroStrategy, Tesla, Block en nog veel meer grote bedrijven zetten massaal bitcoin op hun balans om de bedrijfsreserves te beschermen tegen inflatie. De kans is groot dat het aantal bedrijven met bitcoin op de balans de komende jaren alleen maar toeneemt.

3. El Salvador en bitcoin

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig betaalmiddel en zelfs ook bitcoin begon in te kopen. Op dit moment zijn er aardig wat landen die serieus kijken om in de voetsporen van El Salvador te treden. Vroeg of laat zal bitcoin in meerdere landen tot wettig betaalmiddel worden verheven. Ook op dit front neemt de adoptie van bitcoin toe.

4. Betalen met bitcoin in Amerika

De voornaamste kritiek op bitcoin is de beperkte schaalbaarheid. Met 7 transacties per seconde is het lastig om een wereldwijd betaalnetwerk te bouwen. Het Lightning Netwerk biedt daar een oplossing voor en sinds kort kun je in Amerika bij een hoop grote partijen terecht met je bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan de Starbucks, McDonald’s, Wal-Mart en nog veel meer grote bedrijven.

5. Amerikaanse spot bitcoin ETF

Als laatste lijkt het een kwestie van tijd voordat men in Amerika een spot bitcoin ETF goedkeurt. In Canada hebben we er inmiddels al een paar die in korte tijd meer dan 60.000 bitcoin hebben opgekocht voor investeerders. Het interessante aan de Amerikaanse ETF-markt is dat deze ongeveer 20 maal groter is dan die van Canada, waarmee de goedkeuring van een Amerikaanse spot bitcoinn ETF waarschijnlijk voor een enorme koopgolf gaat zorgen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie