Kevin Schijven Kevin Schijven
28/02/2022 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2022 13:22

Aantal wallets met bitcoin of ethereum bereikt nieuw record

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Esta crypto wallet reta a los hackers a robar medio millón de Bitcoins

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

Momenteel houden een grote mate van angst en onzekerheid de meeste financiële markten in greep. Daar valt helaas de cryptocurrency-markt ook onder. De oplopende inflatie, maar vooral de escalatie in Oekraïne, zorgt momenteel voor veel paniek en die slaat over naar crypto als bitcoin (BTC). Dat zorgt voor veel verkoopdruk en weerhoudt de koers wellicht van een uitbraak.

Desondanks neemt het vertrouwen in bitcoin niet af. In tegenstelling zien we juist nog altijd het aantal investeerders toenemen en de hoeveelheid BTC die zij bezitten blijft nog altijd groeien. Volgens nieuwe gegevens van analysebedrijf Glassnode, blijkt dat deze hoeveelheden zelfs nieuwe recordhoogtes hebben bereikt.

Zo blijkt dat het aantal zogeheten “non-zero” bitcoin adressen, oftewel wallets met meer dan 0 BTC, een nieuwe all-time high (ATH) bereikt heeft van maar liefst 40.276.163:

Ook het aantal investeerders die minstens 0,1 BTC bezit, momenteel ongeveer $3.800 waard, staat momenteel op een nieuwe ATH. Het gaat dan om 3.349.275 adressen, meldt Glassnode:

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ook aantal ethereum adressen stijgt naar nieuw record

Dezelfde trend zien we overigens ook terug bij ethereum (ETH). Zo bereikte het aantal non-zero ETH adressen zojuist een nieuw record van 75.960.332:

En ook het aantal ETH adressen met minimaal 0,1 ETH heeft een record bereikt van 6.960.421. Voor adressen met minstens 0,01 ETH is dat een nieuwe ATH van 21.929.193.

In de bitcoin koersupdate van Crypto Insiders van vanochtend was al te lezen dat de meeste wallets momenteel flink aan het accumuleren zijn. Glassnode meldt dat vooral kleinere wallets ditmaal “agressief” aan het accumuleren zijn terwijl dat normaal de whales zijn.

Dat heeft wellicht te maken met de situatie in Oekraïne. Volgens gegevens over transactievolumes zijn momenteel Russen hun crashende roebel aan het omzetten in bitcoin en ook Oekraïners zetten hun dalende grivna om in crypto. Desondanks zullen macro-economische ontwikkelingen de komende tijd vooral de richting van de koersen bepalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie