Roy van Krieken Roy van Krieken
26/03/2022 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2022 15:45

Alle ogen zijn naar boven gericht, kan bitcoin uitbreken?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De koers van bitcoin (BTC) zit al bijna twee weken in een aardige uptrend. Op dit moment hikt de koers echter tegen een belangrijk zone van weerstand. Het zal van groot belang zijn wat bitcoin de komende paar dagen zal doen. Komt er een uitbraak aan en gaan we richting de $50.000, of lukt het niet om door de weerstand te breken en zullen we eerst weer een stapje terug moeten doen?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Fakeout’

Het is in de eerste plaats natuurlijk goed nieuws dat bitcoin nog altijd rond de $44.500 is blijven hangen. Dat betekent dat de uptrend nog overduidelijk in stand blijft. Handelaren trokken echter wel aan de bel nadat er op bepaalde crypto exchanges plotseling reusachtige sell walls ontstonden. Dit wekte het vermoeden dat de opmars van de bulls wellicht vlak boven de $45.000 een halt toegeroepen zou worden.

Daarnaast is al twee keer een mogelijke breakout mislukt in een zogenaamde fakeout. Volgens analisten op Twitter is het van groot belang dat de derde poging wel succes behaalt. Wederom een rejection zou slecht nieuws betekenen.

Wat veel investeerders op dit moment hoop geeft op een opwaartse beweging is het feit dat het blockchain protocol Terra een grote lading bitcoins aan het inslaan is. Op dit moment staan er op de wallet van Terra al meer dan $1,1 miljard aan bitcoins.

Bitcoin transactiekosten historisch laag

Ondanks de serieuze opwaartse trend van de afgelopen tijd blijven de transactiekosten op het Bitcoin netwerk enorm laag. Dit komt omdat de activiteit op het netwerk simpelweg relatief laag. Volgens bekende analist Benjamin Cowen komt dit omdat het mainstream publiek op het moment nergens te bekennen is. 

“Het is duidelijk dat de ‘toeristen’ op dit moment weg zijn. Maar ze zullen terugkomen. Dat doen ze altijd.”

Het is op dit moment, zoals het wel vaker is, afwachten wat de koers van bitcoin gaat doen. Een uitbraak naar boven zou enorm bullish zijn voor de nabije toekomst. Een kleine pullback zou echter ook geen ramp zijn. Zolang de koers boven de $37.500 stand weet te houden kunnen we nog altijd spreken over een lokale uptrend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie