Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Amerikaan beboet voor $1,1 miljoen en veroordeeld tot 15 maanden cel wegens Bitcoin fraude

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft Joseph Kim een ​​permanent handelsverbod opgelegd en hem ook bevolen om meer dan $1 miljoen te betalen voor vermeende verduistering van Bitcoin en Litecoin. De CFTC heeft hem ook tot 15 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

Een persbericht dat vrijdag door de CFTC werd gepubliceerd beweert dat Kim een ​​medewerker van Consolidated Trading was toen hij de fraude pleegde. Volgens de klacht over criminaliteit heeft Consolidated Trading Kim in september 2017 overgeplaatst van een ander team naar een cryptocurrency-tradingteam.

Kort daarna verplaatste Kim Litecoin (LTC) ter waarde van $48.000 uit de wallet van het bedrijf naar zijn eigen wallet. Zijn gedrag wekte argwaan bij zijn meerdere. Toen Kim werd geconfronteerd, vertelde Kim hen dat hij de munten omwille van veiligheidsredenen naar zijn eigen rekening had verplaatst.

Kim had tegen eind november meer dan $3 miljoen in Litecoin en Bitcoin weggesluisd. Aanklagers beweren dat hij de digitale activa naar zijn eigen account had verplaatst om de verliezen te dekken die hij had geleden bij het handelen in cryptocurrency.

Terwijl hij ongeveer $2 miljoen terugbetaalde van het geld dat hij uit het bedrijf had ontvreemd, verloor hij ook zijn baan bij het bedrijf. Het bedrijf heeft daarnaast strafrechtelijke aanklachten tegen hem ingediend.

Na zijn ontslag, verhuisde Kim terug naar Arizona waar zijn familie verbleef. Eenmaal aangekomen nam hij contact op met verschillende mensen in zijn buurt en loog tegen hen dat hij het bedrijf had verlaten om zijn eigen startup binnen crypto te starten.

Vijf van de mensen waar hij tegen loog, gaven hem naar verluidt $500.000 om te investeren. Gezien investeren in crypto een uiterst risicovolle aangelegenheid kan zijn, verloor Kim al het geld dat zijn klanten hem hadden gegeven.

Als gevolg hiervan heeft de CFTC Kim een ​​permanent handelsverbod opgelegd en heeft hij ook het bevel gekregen om al het geld terug te betalen dat zijn slachtoffers hem hebben gegeven. Daarnaast is hij veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.206,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.206,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...